Huurverlenging en -uitbreiding Sivantos op Dutch Tech Campus, Zoetermeer

04-08-2020

PingProperties heeft namens haar Siemens Tech Campus Fund de huurovereenkomst met Sivantos B.V. 12 jaar verlengd en uitgebreid op Dutch Tech Campus (DTC), gelegen in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. De uitbreiding komt door de fusie van de gehoorgiganten Sivantos en Widex. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam WSAudiology. Widex gaat haar kantoor in Gouda verlaten om zich op Dutch Tech Campus te vestigen. Hiermee komt het totaal verhuurde vloeroppervlak van WSAudiology uit op 1.396 m² en 31 parkeerplaatsen.

 

Sivantos is al jaren een vaste huurder op Dutch Tech Campus. Vanaf het moment van aankoop van DTC in 2015 is PingProperties gestart met het herpositioneren van het terrein naar campusconcept (Dutch Tech Campus), het verbeteren van de gemeenschappelijke faciliteiten en het verbeteren van de mobiliteit om de tevredenheid van zittende huurders te verhogen en nieuwe huurders aan te trekken. Ook in de toekomst zal er nog volop geïnvesteerd worden. Een belangrijke reden waardoor de huurder heeft besloten tot verlenging en zelfs uitbreiding op deze locatie.

 

Dutch Tech Campus, Zoetermeer
Dutch Tech Campus is een campus gelegen op het voormalig Siemens complex in het hart van de Randstad in de gemeente Zoetermeer. Hier worden diverse nationale en internationale bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek aan elkaar verbonden. Huidige en nieuwe huurders kunnen kennis delen en samenwerken, waardoor een inspirerende werkomgeving ontstaat met onderlinge synergetische effecten. Het complex bevat 13 hectare met daarop 10 gebouwen. Het gaat om zowel kantoorruimte als hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte met een totale vloeroppervlakte van circa 42.000 m² v.v.o. Het terrein is nog volop in ontwikkeling en transformatie tot hoogwaardig en volledig duurzaam bedrijvenpark. Inmiddels zijn diverse succesvolle bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek (waaronder Siemens Mobility, ATOS medical, Teleplan en Grey Valley) op de campus gevestigd.

 

Dutch Innovation Park, Zoetermeer
Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 800 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen.

 

WSAudiology
WSAudiology is ontstaan uit de fusie tussen de gehoorgiganten Sivantos (het voormalige Siemens Audiologie) en Widex. WSAudiology biedt een gevarieerd en uitgebreid portfolio van technologisch geavanceerde hoortoestellen, -producten en -diensten.

Met deze fusie is het bedrijf een van de grootste spelers wereldwijd met een aanwezigheid in meer dan 125 markten met gecombineerde inkomsten van meer dan €1.7 miljard en met meer dan 10.000 medewerkers over de hele wereld. Samen hebben ze een gecombineerde ervaring van meer dan 170 jaar. De twee pioniers bundelen hun krachten met een duidelijke ambitie: het toegankelijker maken van hoorzorg voor de miljoenen mensen met gehoorproblemen overal ter wereld.

Ga terug