PingProperties verwelkomt nieuwe huurder Solarfields in Cascade-complex, Groningen

11-10-2019

Recentelijk heeft PingProperties een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Solarfields. Solarfields gaat circa 631 m² aan kantoorruimte huren in het Cascade-complex aan de Emmasingel 4 te Groningen. PingProperties is blij om een marktleider op het gebied van duurzame energie te mogen verwelkomen als nieuwe huurder. Solarfields zal begin 2020 op de 4e verdieping plaats nemen.

 

Momenteel wordt het gehele complex gefaseerd verduurzaamd naar Energielabel A. Recentelijk is de verlichting in twee gebouwdelen al vervangen door LED’s. Ook voor de overige gebouwdelen liggen plannen klaar. Het Cascade-complex heeft een vloeroppervlak van circa 34.000 m² en huisvest grote bedrijven waaronder het Rijksvastgoedbedrijf, het UWV en het Kadaster.

 

Over Solarfields
Solarfields is de marktleider op het gebied van grondgebonden zonneparken en heeft in de afgelopen jaren aangetoond een zeer betrouwbare partner te zijn in de realisatie van duurzame energieprojecten in Nederland. Solarfields stimuleert de ontwikkeling van zonneparken om zo bij te dragen aan de energietransitie en het proces te versnellen. De eerste zonneparken zijn inmiddels al gerealiseerd en Solarfields heeft nog ruim 150 zonneprojecten in de pipeline welke samen meer dan 2.000 hectare vertegenwoordigen. Solarfields werd bij deze huurovereenkomst geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Ga terug

Nieuws

14-10-2020

PingProperties ontwikkelt nieuwe bedrijfsruimte voor Topcon op Dutch Tech Campus, Zoetermeer

PingProperties gaat op Dutch Tech Campus in Zoetermeer voor Topcon Europe Positioning B.V. een gloednieuwe stand alone bedrijfsruimte realiseren. Na oplevering van het gebouw, dat wordt ontwikkeld aan de Werner von Siemensstraat, huurt Topcon 3.350 m² vloeroppervlakte met daarbij kantoren en parkeerplaatsen. Topcon had eind vorig jaar al aangegeven zich langjarig te willen verbinden aan DTC. Onlangs zijn PingProperties en Topcon een nieuwe locatie overeengekomen, waardoor de ontwikkeling van de stand alone bedrijfsruimte voor Topcon mogelijk is geworden. De uitstekende ligging en de synergetische voordelen van de campus speelden een belangrijke rol in de keuze voor DTC. Naar verwachting zal Topcon in de zomer van 2021 haar intrek nemen op de campus.

 

Lees meer

05-10-2020

PingProperties levert 15.000 m² op aan ROC Rijn IJssel

PingProperties PingProperties heeft 15.000 m² kantoor- & onderwijsruimte, inclusief 170 parkeerplaatsen, opgeleverd aan ROC Rijn IJssel waarmee het huurcontract is ingegaan. De gebouwen betreffen twee voormalige kantoren van AkzoNobel, waaronder de karakteristieke Witte Villa, waar tot voor kort het hoofdkantoor van chemiegigant Teijin Aramid was gevestigd. In de AkzoNobel-toren huurt het ROC de onderste vier verdiepingen. Beiden gebouwen, gelegen op de kop van het voormalig AkzoNobel – ENKA terrein aan de Velperweg 76, Arnhem, zijn gehuurd ten behoeve van de centrale staf en het onderwijscluster Creatieve Industrie. ROC neemt, na een grootschalige verbouwing, in de zomer van 2021 haar intrek in de kantoren. Hierdoor verbindt het ROC zich voor zeer lange tijd aan het gebied.

 

Lees meer

30-09-2020

Siemens Mobility B.V. kiest langjarig voor Dutch Tech Campus

PingProperties heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Siemens Mobility B.V., waarmee Siemens zich voor lange tijd verbindt aan Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Er is een tienjarige huurovereenkomst gesloten voor het gebouw aan de Werner Von Siemensstraat 5, direct gelegen naast de huidige locatie van Siemens Mobility. Het betreft een overeenkomst voor ca. 4.200 m² v.v.o. en 80 parkeerplaatsen. Onderdeel van de overeenkomst is het verduurzamen van het gebouw, inclusief een nieuwe hoofdentree. In september 2021, na de renovatie, neemt Siemens Mobility haar intrek in haar nieuwe kantoor. Met de keuze van Siemens Mobility voor DTC spreekt het bedrijf haar vertrouwen uit in zowel de campus alsook het omliggende gebied waar in de komende jaren volop wordt geïnvesteerd.

Lees meer
Alle nieuwsberichten