Duurzaamheidsambities PingProperties en BAM Infra krijgen vorm

20-05-2020

In navolging van de langjarige verlenging van de huurovereenkomst vorig jaar, is gestart met de eerste fase van het verduurzamen van het hoofdkantoor van BAM Infra aan de H.J. Nederhorststraat in Gouda. De gebouwschil wordt geïsoleerd, technische installaties vervangen en op alle parkeerterreinen komen solar carports. Deze aanpassingen sluiten uitstekend aan bij de duurzaamheidsambities van zowel BAM alsook van PingProperties.

 

Substantiële besparing energie & gas
De eerste fase is gestart en betreft bouwwerkzaamheden aan het grootste parkeerdek aan de zuidzijde. De parkeerdekken worden constructief versterkt middels 80 nieuwe funderingspalen, waarna de opbouw van de solar carports zal plaatsvinden. In de tweede fase zullen ook de andere parkeerterreinen worden aangepast. In totaal worden 178 parkeerplaatsen overdekt. Bij oplevering zullen de parkeerterreinen zijn voorzien van 1080 zonnepanelen, goed voor in totaal 1.400 m² aan energieopwekkende panelen. De solar carports zullen naar verwachting bijna 300.000 kWh aan groene energie opwekken. Tevens zullen er installatietechnische ingrepen uitgevoerd worden. Daarnaast zal het schil van het kantoorgebouw opnieuw worden geïsoleerd. BAM realiseert hiermee een substantiële besparing in het verbruik van elektriciteit én gas. De geplande oplevering en afronding van de werkzaamheden zal eind oktober van dit jaar plaatsvinden.

 

Versteviging energielabel A
De goede relatie met de huurder en de gezamenlijke verduurzamingsambities hebben de mogelijkheid gecreëerd om in nauwe samenwerking met BAM (als huurder én als aannemer) het gebouw verder te verduurzamen. Het gebouw, dat sinds 2008 eigendom is van PingProperties, zal hiermee haar status met energielabel A verder verstevigen.

Ga terug