PingProperties koopt wijkwinkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht

19-11-2020

PingProperties verwerft met succes het wijkwinkelcentrum Carnisse Veste van verkoper Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het wijkwinkelcentrum met een +50% food-gerelateerde huurdersmix van 50 winkeliers met een oppervlakte van circa 15.300 m² en 495 parkeerplaatsen is gelegen aan de Van Beuningenhaven 71 in Barendrecht, middenin een kapitaalkrachtig verzorgingsgebied. PingProperties ziet ondanks de coronacrisis veel potentie in wijkwinkelcentra die voor meer dan 60% bestaan uit winkels gericht op dagelijkse boodschappen, oftewel ‘dagelijks aanbod’. Wekelijks trekt Carnisse Veste 75.000 bezoekers, waarvan de twee full-service supermarkten Jumbo en Albert Heijn een grote aantrekkingskracht hebben, naast Kruidvat, Etos en Action.

 

Met de aankoop van Carnisse Veste breidt PingProperties haar convenience retail portefeuille verder uit. PingProperties gelooft in de kracht van wijkwinkelcentra waar middels actief management en persoonlijke aandacht voor winkeliers waarde toe te voegen is. Syntrus Achmea verkoopt Carnisse Veste namens een van haar klanten, omdat het winkelcentrum niet meer past binnen de strategische beleggingsdoelstellingen.

 

Daily Convenience Center Carnisse Veste
Het complex (circa 15.300 m² winkelcentrum) bestaat uit 50 units verdeeld over 2 verdiepingen en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Alle units worden bevoorraad via 2 grote expeditiestraten, die toegankelijk zijn vanaf de Portlandse Baan. De parkeervoorziening (495 gratis parkeerplaatsen) bevindt zich op de begane grond van het gebouw. De huurders zijn voornamelijk gefocust op food en dagelijks benodigde non-food artikelen. Carnisse Veste wordt jaarlijks bezocht door 3,9 miljoen mensen.

 

Aankoopstrategie convenience retail
PingProperties gaat meer investeren in convenience retail in lokale stadsdeelcentra. En gelooft in een strategie met een sterke huurdersmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Door een aanbod gericht op dagelijkse benodigde aankopen (food, groenteboer, visboer, slager, bloemen, huishoudelijke artikelen, tijdschriften etc.), local heroes (schoonheid- en massagesalons, kappers etc.), maatschappelijke voorzieningen (apotheker, arts, tandarts, fitness school etc.) en sterke offline gecombineerd met online retail concepten te concentreren, hoe beter een wijkwinkelcentrum draait.

 

PingProperties is geadviseerd door JLL en Loyens & Loeff. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is geadviseerd door CBRE en NautaDutilh.

Ga terug