PingProperties start realisatie Topcon op de Dutch Tech Campus

15-02-2021

PingProperties heeft een aanneemovereenkomst met bouwbedrijf Aan de Stegge Twello afgesloten voor de bouw van een hoogwaardige bedrijfsruimte voor Topcon Europe Positioning bv op de Dutch Tech Campus (DTC) aan de Werner von Siemensstraat in Zoetermeer.

 

Alle voorbereidingen zijn gereed en de omgevingsvergunning is onherroepelijk. Dit betekent de start van de uitvoeringsfase. Na oplevering van het gebouw huurt Topcon circa 4.500 m² vloeroppervlakte bestaande uit hoogwaardige kantoorruimte, bedrijfsruimte en 50 parkeerplaatsen. De uitstekende ligging en de synergetische voordelen van de campus speelden een belangrijke rol in de keuze van Topcon om zich te vestigen op de DTC. De oplevering zal naar verwachting in oktober 2021 plaatvinden. Hierdoor kan Topcon in het vierde kwartaal van 2021 haar intrek nemen op de campus. PingProperties verbindt hiermee het beursgenoteerde Japanse high-tech bedrijf aan de DTC.

 

Ontwikkeling
Met de start van de bouw zet PingProperties weer een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Dutch Tech Campus. De komst van Topcon sluit goed aan bij de ambitie van PingProperties om de campus verder te ontwikkelen tot een volwassen, duurzame campus voor IT-bedrijven gericht op smart mobility, ICT en e-health & care.

 

Over Aan de Stegge Twello
Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello is specialist in de ontwikkeling en realisatie van bedrijfshuisvesting en parkeergarages. Als innovatieve turnkey bouwer heeft het bedrijf uitgebreide ervaring op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Aan de Stegge Twello is participant van de Dutch Green Building Council, veel van de gerealiseerde bedrijfspanden zijn bekroond zijn met een BREEAM-label. www.adst.nl

 

Over Topcon
Het Japanse bedrijf Topcon Corporation heeft zich sinds de oprichting in 1932 ontwikkeld tot een wereldwijde speler op het gebied van hoge precisie plaatsbepalingssystemen. Het bedrijf heeft een A rating en is genoteerd aan de Japanse beurs. Topcon Europe Positioning is onderdeel van de Topcon Corporation en ontwikkelt, produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling en omgevingsinventarisatie. Topcon creëert hiermee oplossingen en workflows voor de landbouw, bouw en infra en maakt het mogelijk om deze verder door te voeren in de huidige en toekomstige manier van werken. De integratie van zeer nauwkeurige positioneringsproducten, snelle imaging en informatiemanagement vanuit de cloud zorgt voor een hogere productiviteit, een betere kwaliteit en een kleinere impact op het milieu. www.topconpositioning.nl

Ga terug