AkzoNobel en PingProperties bereiken overeenstemming ter zake grootschalig complex

19-12-2011

PingProperties heeft ten behoeve van het nieuwe fonds ‘PingProperties Corporate Office fund III´ recentelijk onvoorwaardelijke overeenstemming bereikt met AkzoNobel ter zake de aankoop van het AkzoNobel kantoor te Arnhem, waar onder andere AkzoNobel Nederland en haar wereldwijde shared service activiteiten gevestigd zijn.

 

De kantoorgebouwen worden langjarig terug gehuurd door AkzoNobel. De aankoop omvat tevens het Europese hoofdkantoor en de proeffabriek/researchfaciliteit van Teijin Aramid. Deze gebouwen worden eveneens langjarig gehuurd.

 

Het fonds
Het PingProperties Corporate Office fund III kenmerkt zich door een gezond rendement en kent een laag risicoprofiel doordat de objecten voor lange termijn zijn verhuurd aan twee uitstekende debiteuren: AkzoNobel en Teijin Aramid. Het fonds heeft een select aantal deelnemers. Een van de fondsdeelnemers is PingInvestors. PingInvestors, tevens het management van PingProperties, is een vaste mede-investeerder in een nieuw PingProperties fonds. Hierdoor worden de fondsen op uiterst kritische en creatieve wijze ontwikkeld en aangestuurd.

 

Het complex
Het complex is gelegen in het centrum van Arnhem en heeft ruim een eeuw geschiedenis met AkzoNobel, toen nog Eerste Nederlandse Kunstzijdefabriek Arnhem geheten. De omgeving kenmerkt zich door een hoogwaardige uitstraling middels de aanwezigheid van historische kantoorvilla´s aan de Velperweg. Het geheel bestaat uit vier hoofdobjecten en een potentieel herontwikkelingsobject. Het complex omvat in totaal 6 hectare eigen grond en 70.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak.

 

AkzoNobel
AkzoNobel is een van ‘s werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam en de onderneming maakt en levert een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën – in 2010 bedroeg de totale pro forma omzet circa €15 miljard. AkzoNobel is zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke fabrikant van specialistische chemicaliën voorziet zij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. De onderneming denkt aan de toekomst, maar handelt in het heden. AkzoNobel werkt gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor haar klanten. Daarom zijn haar 55.000 medewerkers – actief in meer dan 80 landen – gericht op uitmuntendheid en het leveren van “Tomorrow´s Answers Today”.

 

Teijin Aramid
Teijin Aramid maakt deel uit van de Teijin Groep, een wereldwijd opererende, technologisch gedreven groep, met een notering op de aandelenbeurzen van Tokyo en Osaka. De Teijin Groep levert synthetische vezels, films en kunststoffen, farmaceutische producten, producten voor de gezondheidszorg, informatietechnologie, handel en detailhandel. Bij de groep werken wereldwijd circa 19.000 mensen in ongeveer 160 dochtermaatschappijen.

 

Sinds de aankoop van Teijin Aramid in 2000 door Teijin Groep zijn grote structurele investeringen gedaan in dit bedrijf. De productie is vier maal uitgebreid in zes jaar tijd, resulterend in een toename van meer dan 100% vergeleken met het niveau van 2000. Inclusief de overname in 2000, heeft Teijin een totaalinvestering in Teijin Aramid gedaan van €1 miljard. Dit maakt Teijin een substantiële investeerder in de Nederlandse economie.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten