BAM Bouw en Techniek verduurzaamt in opdracht van PingProperties bestaand kantoorgebouw Dutch Tech Campus te Zoetermeer

06-07-2023

PingProperties heeft BAM Bouw en Techniek gecontracteerd voor het verduurzamen en moderniseren van het toekomstige kantoor van TKH Security B.V., onderdeel van het beursgenoteerde technologiebedrijf TKH Group N.V., op de Dutch Tech Campus (DTC) in Zoetermeer.

 

Op de Dutch Tech Campus zijn diverse nationale en internationale bedrijven gericht op Communication, Mobility en E-health care op één centrale plek gehuisvest. De bedrijven zijn direct of indirect verbonden aan smart technologie. Het Dutch Tech Campusterrein heeft bijna 42.000 m² kantoorruimte, alsmede hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte verspreid over een terrein van 13 hectare en kent veel bedrijfskritische installaties die 24/7 operationeel dienen te zijn.

 

Verduurzaming
BAM Bouw en Techniek – Gebouwservices Zuidwest voert in opdracht van PingProperties het integrale beheer en onderhoud uit op het DTC. Voor het TKH-project verduurzamen we in totaal 5.484 m2 v.v.o., waarvan 3.909 m2 kantoor, alsmede 1.575 m2 bedrijfsruimte en 150 parkeerplaatsen. Het gehele gebouw zal naar energielabel A+ gebracht worden en wordt voorzien van een nieuwe hoofdentree, verbindende vides en een sedum dak. De gebouwrenovatie wordt in twee delen opgeleverd; begonnen wordt met de bedrijfsruimte, waarna de kantoorruimte wordt gerenoveerd. De deeloplevering van de bedrijfsruimte vindt plaats uiterlijk op 31 oktober 2023. Uiterlijk 31 maart 2024 neemt TKH Security haar intrek in het nieuwe kantoor.

 

Nick van Vliet, Development Manager van PingProperties:
Met de renovatie & verduurzaming van het gebouw voor TKH Security maken wij onze merkbelofte –“creating a lasting difference” wederom waar.

 

BAM Bouw en Techniek geeft bij deze opdracht uitvoering aan haar strategie ‘Building a sustainable tomorrow’. Hans van Hoven, directeur BAM Bouw en Techniek – Gebouwservices Zuidwest: ‘Wij leveren onze klanten toonaangevende diensten en producten, door in te zetten op duurzaamheid, digitalisering en industrialisering’.

 

Materialenpaspoort
Samen met onze opdrachtgever PingProperties neemt BAM verantwoordelijkheid om toekomstgerichte keuzes te maken, die verder gaan dan het op duurzame wijze renoveren van dit kantoor. Specificaties en handleidingen van toegepaste producten leggen we vast in een materialen paspoort voor gebouwen. De kennis in een dergelijk paspoort maakt hoogwaardig toekomstig hergebruik van materialen mogelijk. Zo benutten we de mogelijkheden van digitalisering en industrialisering en weet de eigenaar of beheerder zo welke producten hij bezit, hoe ze te demonteren zijn en dus ook hoe ze herbruikbaar zijn.
Door het plaatsen van onder meer PV Panelen, warmtepompen, dakisolatie en ledverlichting brengt BAM het gebouw naar energielabel A+.

 

Over Dutch Tech Campus
PingProperties zet hiermee een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Dutch Tech Campus en het creëren van een duurzame, toekomstbestendige campus voor smart technology bedrijven die zich richten op het snijvlak van Communication, Mobility, en Healthcare. Het cluster van hoogwaardige technologiebedrijven, tezamen met de ICT-opleiding van de Haagse Hogeschool en MBO Rijnland maakt Dutch Tech Campus een van de sterkste vestigingslocaties in de regio. Dit wordt onderstreept door de hoogwaardige technische en duurzame specificaties van de gebouwen.

 

Over PingProperties
PingProperties is een investment management organisatie die duurzame waarden toevoegt aan bestaand commercieel vastgoed en de ruimtelijke omgeving en daarmee hoogwaardige beleggingen creëert voor de toekomst. Met een betrokken team en al bijna 20 jaar professionele ervaring in de vastgoedmarkt heeft PingProperties een sterke positie en kritische massa opgebouwd. Ons trackrecord, onze marktkennis en ons corporate netwerk stellen ons in staat de markt scherp in de gaten te houden en aantrekkelijke investeringsmogelijkheden te realiseren. Wij werken hierbij samen met een select aantal strategische investeringspartners, waaronder PingInvestors. PingProperties beheert op dit moment een belegd vermogen van circa 600 miljoen euro en is gevestigd op Schiphol.

 

Over BAM Bouw en Techniek
BAM Bouw en Techniek kent de wereld van haar klant en de wens van de gebruiker. Integraal denken en doen begint bij ons. Professioneel en met maximale focus op de wereld van de gebruikers van onze gebouwen. We realiseren huisvestings-oplossingen die flexibel zijn in functie, ruimte en gebruik. Zodoende zijn het gebouw én de installaties klaar voor de veranderende functie en technologie van de toekomst. Opdrachtgevers vragen ons niet alleen een gebouw of installatie op te leveren, maar willen dat wij het hele proces verzorgen. Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep bieden wij een totaalaanbod, van planvorming en bouw tot langdurige exploitatie en onderhoud: we zijn een partner voor de volledige levenscyclus van een gebouw.

Ga terug