Creating a
lasting difference.


Grote duurzame impact van bestaande bouw

Vanuit het klimaatakkoord moeten in 2050 alle gebouwen energieneutraal zijn. En dan te weten dat maar liefst 85% van onze bestaande bouw straks deel uitmaakt van de gebouwvoorraad. Het is daarom van groot maatschappelijk belang om onze bestaande bouw te verduurzamen. Anders redden we het gewoonweg niet!

Maar nog een belangrijk argument om te investeren in bestaande bouw. Slopen en iets nieuws bouwen, is grote kapitaalvernietiging en zeer belastend voor het milieu. Vooral als je beseft hoeveel CO2 (embodied carbon) en water er überhaupt nodig is voor nieuwbouw. Het strippen van een gebouw, het voorzien van een nieuwe gevel en/of nieuwe klimaatinstallaties is veel minder belastend voor het milieu dan nieuwbouw.


PingProperties investeert daarom in bestaande gebouwen om te verbeteren en heeft daarmee grote impact op de CO2-reductie. Met visie en creativiteit ontwikkelen wij bouwkundige, financiële en commerciële business plannen waarmee wij hoogwaardige onroerendgoedbeleggingen creëren voor de lange termijn. Dat is onze kracht waarmee we een blijvend verschil maken. Voor nu, én in de toekomst!