Herfinanciering Cascade-complex Groningen bij Berlin Hyp

10-01-2020

PingProperties heeft onlangs een herfinanciering afgerond voor het Cascade-Complex in Groningen ten behoeve van het PingProperties Office fund IV. De huidige financiering liep al bij Berlin Hyp en is opnieuw afgesloten. Deze verlenging van de fondsfinanciering is door PingProperties zelf tot stand gebracht. Het complex heeft een vloeroppervlakte van circa 34.187 m² en beschikt over 341 parkeerplaatsen. Het complex zal in 2020 verder verduurzaamd worden naar volledig Energielabel A.

 

Cascade-complex
Het Cascade-complex is gelegen op een unieke locatie direct naast het Centraal Station van Groningen. Het complex is het grootste Rijksverzamelkantoor van Nederland en biedt huisvesting aan 17 verschillende rijksdiensten. PingProperties Corporate Office fund IV heeft een groot deel van het Cascade-complex in portefeuille. In 2011 werd een eerste deel aangekocht, in 2015 volgde een tweede deel. Deze toplocatie wordt geëxploiteerd met diverse triple A huurders (RVB, UWV en Kadaster) en langjarige huurcontracten. PingProperties Corporate Office fund IV heeft inmiddels zeven van de negen Cascade-gebouwen in bezit. Door consistent beleid heeft PingProperties duurzame waarde toegevoegd waardoor het Cascade-complex eind 2020 volledig zal voldoen aan Energielabel A.

Ga terug

Nieuws

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer

24-07-2023

PingProperties sluit overeenkomst met Schiphol Commercial voor hoteluitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  om te komen tot een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA), aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor circa 4.000 m2 v.v.o. waarmee het hotel circa 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Lees meer
Alle nieuwsberichten