Kantoorgebouw La Voie in gebruik genomen door Hanz

26-02-2015

Na enige tijd van leegstand is kantoorgebouw La Voie, gelegen aan het Hanzeplein te Zwolle, weer in gebruik genomen. Het gebouw moet een voedingsbodem voor innovatie worden. Diverse ondernemers en instellingen, waaronder Kennispoort Regio Zwolle, hebben al onderdak gevonden bij een nieuw ondernemerscluster: HANZ. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie van de Provincie Overijssel heeft hiertoe het officiële startsein gegeven.

 

Hanz onderscheidt zich door een actief beleid om de deelnemers aan elkaar en aan elkaars netwerken te koppelen. Ook de inrichting van kantoorgebouw La Voie zal volledig worden gericht op elkaar ontmoeten. Dit moet leiden tot samenwerkingen en nieuwe producten en diensten.

 

Opvallend bij kantoorgebouw La Voie is “De Kantine van Zwolle”: een mix van verschillende horecaconcepten waar de zakelijke, ambtelijke en studerende doelgroep kan afspreken en werken. De Kantine past in het concept dat de bewoners van het gebouw alle faciliteiten aanbiedt zoals glasvezel, de receptie, secretariaat en vergaderruimten.

 

“La Voie is geen bedrijfsverzamelgebouw”, zegt Thijs van Dieren, mede-eigenaar van City Developer-S, het bedrijf achter Hanz. “Bedrijven en andere organisaties huren hier niet vanwege de lage vierkante meter prijs. Zij zien de meerwaarde van een open transparante werkomgeving die leidt tot samenwerking. Ook wordt er gekeken of de deelnemende bedrijven elkaar aanvullen. Niet alleen wat betreft activiteiten, maar ook de grootte en de leeftijd’, aldus Thijs van Dieren.

 

Hanz wordt gedragen door een samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Kennispoort Regio Zwolle heeft zich in La Voie gevestigd als de regionale aanjager van innovatie. De Provincie Overijssel wil grootschalige leegstand van kantoren op prominente plekken tegengaan en heeft Hanz financieel gesteund.

Ga terug