Herfinanciering Cascade-complex Groningen bij Berlin Hyp

10-01-2020

PingProperties heeft onlangs een herfinanciering afgerond voor het Cascade-Complex in Groningen ten behoeve van het PingProperties Office fund IV. De huidige financiering liep al bij Berlin Hyp en is opnieuw afgesloten. Deze verlenging van de fondsfinanciering is door PingProperties zelf tot stand gebracht. Het complex heeft een vloeroppervlakte van circa 34.187 m² en beschikt over 341 parkeerplaatsen. Het complex zal in 2020 verder verduurzaamd worden naar volledig Energielabel A.

 

Cascade-complex
Het Cascade-complex is gelegen op een unieke locatie direct naast het Centraal Station van Groningen. Het complex is het grootste Rijksverzamelkantoor van Nederland en biedt huisvesting aan 17 verschillende rijksdiensten. PingProperties Corporate Office fund IV heeft een groot deel van het Cascade-complex in portefeuille. In 2011 werd een eerste deel aangekocht, in 2015 volgde een tweede deel. Deze toplocatie wordt geëxploiteerd met diverse triple A huurders (RVB, UWV en Kadaster) en langjarige huurcontracten. PingProperties Corporate Office fund IV heeft inmiddels zeven van de negen Cascade-gebouwen in bezit. Door consistent beleid heeft PingProperties duurzame waarde toegevoegd waardoor het Cascade-complex eind 2020 volledig zal voldoen aan Energielabel A.

Ga terug

Nieuws

24-02-2020

PingProperties & ROC Rijn IJssel verkrijgen onherroepelijke omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning van ROC Rijn IJssel voor de realisatie van een nieuwe campus aan de Velperweg 76 Arnhem is onlangs onherroepelijk geworden. Dit betekent dat er gestart kan worden met de bouw. Op het terrein wordt een duurzame campus gerealiseerd waar verscheidene clusters gecentreerd worden op één centrale locatie. De realisatie van de campus is onderdeel van een grootschalig binnenstedelijke gebiedsontwikkeling van het voormalige monofunctionele AkzoNobel/ENKA-terrein tot een multifunctioneel gebied waar wonen, werken en onderwijs samen komen. De verwachting is dat na zomer 2021 de ROC Rijn IJssel campus volledig operationeel is. De realisatie geschiedt in nauwe samenwerking met PingProperties. 50% belang hebben.

Lees meer

18-02-2020

Wijziging aandelen eerste stap gebiedsontwikkeling DTC, Zoetermeer

PingProperties heeft de aandelenstructuur van het fonds van Dutch Tech Campus, Zoetermeer gewijzigd. Met de wijziging breidt aandeelhouder PingInvestors haar belang als investeerder uit en treedt Time Equities toe als nieuwe investeerder. De aandelen zijn overgenomen van twee uittredende investeringspartners waardoor beide investeerders nu 50% belang hebben.

Lees meer

23-01-2020

Nieuwe huurders Eudokiaplein: Tulp Educatie en Stichting ASVZ

PingProperties heeft onlangs langjarige huurovereenkomsten gesloten met Tulp Educatie en Stichting ASVZ voor het werk- & winkelcomplex Eudokiaplein te Rotterdam. Het gaat om een totaal van 400 m2 v.v.o. De komst van beide nieuwe huurders sluit goed aan bij de ambitie van PingProperties om huurders die gericht zijn op zorg en welzijn voor lange termijn te verbinden aan het Eudokiaplein.

Lees meer
Alle nieuwsberichten