PingProperties herfinanciert DNV GL gebouw bij Berlin Hyp

28-07-2020

PingProperties heeft een herfinanciering afgerond voor het DNV GL (voormalig DNV KEMA) gebouw in Arnhem ten behoeve van het PingProperties Corporate Office Fund VIII. De huidige financiering liep al bij Berlin Hyp en is opnieuw afgesloten. Deze verlenging van de fondsfinanciering is door PingProperties zelf tot stand gebracht. Het complex heeft een vloeroppervlakte van 9.901 m² en beschikt over 180 parkeerplaatsen.

 

Van verouderd ‘kantoorpand’ naar duurzame & moderne huisvesting
DNV GL is ‘s werelds grootste classificatiemaatschappij voor schepen en offshore-installaties. Het hoofdkantoor ligt op het bedrijvenpark ‘Energy Business Park’. Het pand zelf bestaat uit vier bouwdelen die door middel van een glazen loopbrug met elkaar zijn verbonden.

 

In 2015 heeft PingProperties het pand aangekocht. Na aankoop heeft er een grootschalige renovatie plaatsgevonden waarbij het pand van binnen gemoderniseerd is en diverse verbeteringen zijn uitgevoerd aan de gevel. Tevens zijn er forse investeringen gedaan om het gebouw te verduurzamen. Zo is er onder andere een WKO-installatie geplaatst, is het pand voorzien van zonnepanelen en is er een nieuwe klimaat- & regeltechniek geïnstalleerd. Dit heeft geresulteerd in een BREEAM-EXCELLENT status en energielabel A notering. DNV GL heeft zich langjarig aan de locatie verbonden (tot 2030).

Ga terug

Nieuws

17-09-2020

PingProperties sluit huurovereenkomst met detacheerder Maandag

PingProperties heeft een huurovereenkomst gesloten met detacheerder Maandag. De detacheerder gaat in totaal 553 m2 v.v.o. huren in kantoorgebouw aan de Lichtenauerlaan 80 in Rotterdam en heeft de beschikking over 14 parkeerplaatsen. Het gebouw is gelegen op de kop van bedrijvenpark Brainpark II en heeft een energielabel A. De huurovereenkomst gaat in op 1 oktober 2020.

Lees meer

10-09-2020

Oplevering nieuwe hoofdkantoor Teijin Aramid, Arnhem

Het nieuwe internationale hoofdkantoor in Arnhem voor kunstvezelmarktleider Teijin Aramid is geheel volgens planning opgeleverd. PingProperties, Teijin Aramid en BAM Bouw en Techniek hebben de officiële overdracht in het nieuwe gebouw ondertekend. Het gebouw, gedoopt tot T ONE, is gelegen op het voormalige AkzoNobel – ENKA terrein in Arnhem. De transformatie van het verouderde, leegstaande laboratorium tot een duurzaam en toekomstbestendig kantoor is in veertien maanden gerealiseerd.

Lees meer

08-09-2020

PingProperties verkoopt hoofdkantoor BAM Infra, Gouda

PingProperties heeft, namens haar PingProperties Corporate Office Fund I B.V., het hoofdkantoor van BAM Infra in Gouda verkocht.  Het kantoorgebouw, bestaande uit een vloeroppervlak 8.640 m² v.v.o. en 237 parkeerplaatsen. De huurovereenkomst met de huurder is recentelijk nog langjarig (12 jaar) verlengd.Ondanks de huidige, marktsituatie, weet PingProperties wederom een succesvolle kapitaalmarkttransactie tot stand te brengen.

Lees meer
Alle nieuwsberichten