PingProperties herfinanciert DNV GL gebouw bij Berlin Hyp

28-07-2020

PingProperties heeft een herfinanciering afgerond voor het DNV GL (voormalig DNV KEMA) gebouw in Arnhem ten behoeve van het PingProperties Corporate Office Fund VIII. De huidige financiering liep al bij Berlin Hyp en is opnieuw afgesloten. Deze verlenging van de fondsfinanciering is door PingProperties zelf tot stand gebracht. Het complex heeft een vloeroppervlakte van 9.901 m² en beschikt over 180 parkeerplaatsen.

 

Van verouderd ‘kantoorpand’ naar duurzame & moderne huisvesting
DNV GL is ‘s werelds grootste classificatiemaatschappij voor schepen en offshore-installaties. Het hoofdkantoor ligt op het bedrijvenpark ‘Energy Business Park’. Het pand zelf bestaat uit vier bouwdelen die door middel van een glazen loopbrug met elkaar zijn verbonden.

 

In 2015 heeft PingProperties het pand aangekocht. Na aankoop heeft er een grootschalige renovatie plaatsgevonden waarbij het pand van binnen gemoderniseerd is en diverse verbeteringen zijn uitgevoerd aan de gevel. Tevens zijn er forse investeringen gedaan om het gebouw te verduurzamen. Zo is er onder andere een WKO-installatie geplaatst, is het pand voorzien van zonnepanelen en is er een nieuwe klimaat- & regeltechniek geïnstalleerd. Dit heeft geresulteerd in een BREEAM-EXCELLENT status en energielabel A notering. DNV GL heeft zich langjarig aan de locatie verbonden (tot 2030).

Ga terug