PingProperties koopt hoofdkantoor Blauwhoed

02-08-2019

PingProperties breidt haar vastgoedportefeuille uit met de aankoop van het hoofdkantoor van projectontwikkelaar Blauwhoed op het Brainpark II in Rotterdam. Aan de Lichtenauerlaan 80 is het kantoor van 3.340 m2 VVO overgedragen en vervolgens gedeeltelijk langjarig teruggehuurd door Blauwhoed (sale-and-leaseback). PingProperties wil het gebouw op het gebied van huurders, duurzaamheid en klimaat verder optimaliseren. De aankoop sluit goed aan bij de visie van PingProperties om op lange termijn verbindingen aan te gaan met assets die een hoogwaardige potentie hebben.

 

De aankoop is een aanvulling op de bestaande Rotterdamse vastgoedportefeuille van PingProperties die momenteel bestaat uit winkelcentrum Eudokiaplein en enkele light industrial & leisure units. Het vormt daarmee een evenwichtige afspiegeling van de veelzijdigheid van de alsmaar verbeterende Rotterdamse vastgoedeconomie. Hiermee onderstreept PingProperties opnieuw het vertrouwen dat zij heeft in Rotterdam als groeimarkt voor bedrijf onroerend goed.

 

Over Brainpark II
Kantorenpark Brainpark II is een kleinschalig, fraai kantorenpark dat in 1999 door projectontwikkelaar Blauwhoed is ontwikkeld. Het park bestaat uit twaalf representatieve kantoorgebouwen die in eenzelfde bouwstijl zijn gebouwd langs een groene laan. Het royale perceel waarop het object is gelegen, is ingericht met groenvoorzieningen en een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. De locatie kenmerkt zich door de uitstekende bereikbaarheid vanwege de directe ligging aan de snelweg A16 (Rotterdam/Breda/Antwerpen) en de nabijheid van metrostation Kralingse Zoom. Het gebouw zelf is goed zichtbaar vanaf de A16.

 

Over Blauwhoed
Blauwhoed is een mark makende ontwikkelaar. Zij richten zich op de (her)ontwikkeling, verkoop en realisatie van woningen en commercieel vastgoed. Het bedrijf ontwikkelt projecten in co-creatie, klanten worden vroegtijdig betrokken bij het ontwikkelproces. In diverse plaatsen in en rondom de Randstad werken zij aan projecten, transformaties, eigen concepten en initiatieven. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Lichtenauerlaan in Rotterdam.

Ga terug

Nieuws

17-09-2020

PingProperties sluit huurovereenkomst met detacheerder Maandag

PingProperties heeft een huurovereenkomst gesloten met detacheerder Maandag. De detacheerder gaat in totaal 553 m2 v.v.o. huren in kantoorgebouw aan de Lichtenauerlaan 80 in Rotterdam en heeft de beschikking over 14 parkeerplaatsen. Het gebouw is gelegen op de kop van bedrijvenpark Brainpark II en heeft een energielabel A. De huurovereenkomst gaat in op 1 oktober 2020.

Lees meer

10-09-2020

Oplevering nieuwe hoofdkantoor Teijin Aramid, Arnhem

Het nieuwe internationale hoofdkantoor in Arnhem voor kunstvezelmarktleider Teijin Aramid is geheel volgens planning opgeleverd. PingProperties, Teijin Aramid en BAM Bouw en Techniek hebben de officiële overdracht in het nieuwe gebouw ondertekend. Het gebouw, gedoopt tot T ONE, is gelegen op het voormalige AkzoNobel – ENKA terrein in Arnhem. De transformatie van het verouderde, leegstaande laboratorium tot een duurzaam en toekomstbestendig kantoor is in veertien maanden gerealiseerd.

Lees meer

08-09-2020

PingProperties verkoopt hoofdkantoor BAM Infra, Gouda

PingProperties heeft, namens haar PingProperties Corporate Office Fund I B.V., het hoofdkantoor van BAM Infra in Gouda verkocht.  Het kantoorgebouw, bestaande uit een vloeroppervlak 8.640 m² v.v.o. en 237 parkeerplaatsen. De huurovereenkomst met de huurder is recentelijk nog langjarig (12 jaar) verlengd.Ondanks de huidige, marktsituatie, weet PingProperties wederom een succesvolle kapitaalmarkttransactie tot stand te brengen.

Lees meer
Alle nieuwsberichten