PingProperties koopt hoofdkantoor Blauwhoed

02-08-2019

PingProperties breidt haar vastgoedportefeuille uit met de aankoop van het hoofdkantoor van projectontwikkelaar Blauwhoed op het Brainpark II in Rotterdam. Aan de Lichtenauerlaan 80 is het kantoor van 3.340 m2 VVO overgedragen en vervolgens gedeeltelijk langjarig teruggehuurd door Blauwhoed (sale-and-leaseback). PingProperties wil het gebouw op het gebied van huurders, duurzaamheid en klimaat verder optimaliseren. De aankoop sluit goed aan bij de visie van PingProperties om op lange termijn verbindingen aan te gaan met assets die een hoogwaardige potentie hebben.

 

De aankoop is een aanvulling op de bestaande Rotterdamse vastgoedportefeuille van PingProperties die momenteel bestaat uit winkelcentrum Eudokiaplein en enkele light industrial & leisure units. Het vormt daarmee een evenwichtige afspiegeling van de veelzijdigheid van de alsmaar verbeterende Rotterdamse vastgoedeconomie. Hiermee onderstreept PingProperties opnieuw het vertrouwen dat zij heeft in Rotterdam als groeimarkt voor bedrijf onroerend goed.

 

Over Brainpark II
Kantorenpark Brainpark II is een kleinschalig, fraai kantorenpark dat in 1999 door projectontwikkelaar Blauwhoed is ontwikkeld. Het park bestaat uit twaalf representatieve kantoorgebouwen die in eenzelfde bouwstijl zijn gebouwd langs een groene laan. Het royale perceel waarop het object is gelegen, is ingericht met groenvoorzieningen en een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. De locatie kenmerkt zich door de uitstekende bereikbaarheid vanwege de directe ligging aan de snelweg A16 (Rotterdam/Breda/Antwerpen) en de nabijheid van metrostation Kralingse Zoom. Het gebouw zelf is goed zichtbaar vanaf de A16.

 

Over Blauwhoed
Blauwhoed is een mark makende ontwikkelaar. Zij richten zich op de (her)ontwikkeling, verkoop en realisatie van woningen en commercieel vastgoed. Het bedrijf ontwikkelt projecten in co-creatie, klanten worden vroegtijdig betrokken bij het ontwikkelproces. In diverse plaatsen in en rondom de Randstad werken zij aan projecten, transformaties, eigen concepten en initiatieven. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Lichtenauerlaan in Rotterdam.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten