PingProperties: ROC feestelijk geopend op ENKA-campus in Arnhem

21-06-2022

Onlangs is de nieuwe locatie van ROC Rijn IJssel op de ENKA-campus in Arnhem feestelijk geopend. Dit vreugdevolle moment is het resultaat van de in 2018 gestarte samenwerking tussen ROC Rijn IJssel en PingProperties.

 

 

Op de ENKA-campus zijn meerdere voormalige ROC Rijn IJssel locaties samengevoegd, teneinde meer samenhang in het onderwijs te faciliteren. PingProperties heeft hiervoor een langjarige huurovereenkomst afgesloten met ROC Rijn IJssel. Het gehuurde betreft in totaal ruim 15.000m² onderwijs- en kantoorruimte voor de centrale staf inclusief College van Bestuur. De door ROC Rijn IJssel gehuurde ruimtes zijn duurzaam herontwikkeld tot onderwijsruimtes met energielabel A, waarbij het interieurconcept volledig is toegespitst op het onderwijs van nu en de toekomst. In totaal biedt ROC Rijn IJssel onderwijs aan 3.000 studenten en werken er 250 medewerkers op de ENKA-campus. Het onderwijs omvat de clusters Creatieve Industrie, Techniek en ICT.

 

De realisatie van deze nieuwe ROC Rijn IJssel locatie is onderdeel van een grootschalig binnenstedelijke gebiedsontwikkeling in Arnhem, waarbij het voormalige monofunctionele AkzoNobel terrein is herontwikkeld tot de ENKA-campus waar wonen, werken en onderwijs samenkomen. PingProperties is de drijver achter de ENKA-campus en is hiervoor een samenwerking aangegaan met AkzoNobel, Teijin Aramid en ROC Rijn IJssel om dit mogelijk te maken. Als onderdeel hiervan heeft PingProperties een oud leegstaand laboratoriumgebouw zeer duurzaam herontwikkeld tot internationaal hoofdkantoor van chemiegigant Teijin Aramid. Hiermee werd de ruimte in de karakteristieke Witte Villa vrijgemaakt voor de komst van ROC Rijn IJssel. Daarnaast heeft het ROC ook de onderste vier verdiepingen in de AkzoNobel-toren gehuurd. Tevens zijn ook twee gebouwen op de ENKA-campus verkocht aan ROC.

 

ENKA-campus
De ENKA-campus is gelegen aan de Velperweg in Arnhem en beslaat 13,1 hectare met circa 70.000 m² kantoor- en laboratoriumgebouwen en circa 850 parkeerplaatsen. In 2017 verkocht PingProperties 5,0 hectare grond aan de combinatie KlokGroep/BPD om op deze locatie een woonwijk met een hoogwaardig woonmilieu te ontwikkelen. Door de komst van ROC Rijn IJssel is nu ook de functie onderwijs toegevoegd aan het gebied.

Ga terug

Nieuws

21-06-2022

PingProperties: ROC feestelijk geopend op ENKA-campus in Arnhem

Onlangs is de nieuwe locatie van ROC Rijn IJssel op de ENKA-campus in Arnhem feestelijk geopend. Dit vreugdevolle moment is het resultaat van de in 2018 gestarte samenwerking tussen ROC Rijn IJssel en PingProperties.

Lees meer

13-06-2022

PingProperties verwelkomt Jaya’s in Winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Jaya’s voor een winkelunit in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht. Zij huurt per 1 mei 65 m² v.v.o op de eerste etage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 45, waar voorheen Limburgia was gevestigd. De winkel is strategisch gelegen, nabij de roltrappen aan de zijde van het Havenhoofd. De ruimte wordt de aankomende weken verbouwd en zal naar verwachting begin juli geopend worden. Jaya’s is een mooie aanvulling op het winkelaanbod van het centrum, aangezien er nog geen gelegenheid is waar je als winkelend publiek rustig kunt genieten van een goede lunch en lekkernijen.

Lees meer

09-06-2022

PingProperties herontwikkelt binnentuin op Dutch Tech Campus naar klimaatadaptieve ontmoetingsplaats

PingProperties is gestart met fase D van de herontwikkelingsplannen op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. In deze fase wordt het plan uitgevoerd om de binnentuin volledig te herontwikkelen tot een natuurlijke, duurzame en veilige tuin waar een evenwichtige symbiose bestaat tussen mensen en natuur. Het zal een plek worden waar mensen tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten. Tegelijkertijd ondersteunt de tuin ook de biodiversiteit in de ruimere omgeving.

Lees meer
Alle nieuwsberichten