Oplevering nieuwe hoofdkantoor Teijin Aramid, Arnhem

10-09-2020

Het nieuwe internationale hoofdkantoor in Arnhem voor kunstvezelmarktleider Teijin Aramid is geheel volgens planning opgeleverd. PingProperties, Teijin Aramid en BAM Bouw en Techniek hebben de officiële overdracht in het nieuwe gebouw ondertekend. Het gebouw, gedoopt tot T ONE, is gelegen op het voormalige AkzoNobel – ENKA terrein in Arnhem. De transformatie van het verouderde, leegstaande laboratorium tot een duurzaam en toekomstbestendig kantoor is in veertien maanden gerealiseerd.

 

Oplevering binnen planning & budget
“We hebben dit project, inclusief een volledig inbouwpakket, in nauwe samenwerking met de huurder Teijin Aramid voltooid. Onze lof gaat uit naar BAM die het met ons heeft gepresteerd om, ondanks de coronacrisis, binnen de kaders van budget en tijd deze renovatie succesvol te realiseren. Het nieuwe hoofdkantoor ligt nu pal naast T TWO (waarin het Reseach and Innovation Center is gevestigd), dat eveneens aan Teijin Aramid is verhuurd. Met het eindproduct realiseert PingProperties een fantastisch beleggingsproduct. Enerzijds door realisatie van een duurzaam, volledig gasloos gebouw met Energielabel A+. Anderzijds doordat beide gebouwen (T ONE 4.650 m2 en T TWO 17.300 m2) nu volledig en langjarig verhuurd zijn en de relatie tussen PingProperties en Teijin Aramid verder is versterkt.“ aldus Bram Harding, development manager PingProperties. Peter ter Horst, CEO van Teijin Aramid: “Ik ben blij dat deze fase van ons nieuwe hoofdkantoor is opgeleverd. Het is een mooi, duurzaam en functioneel pand waar samenwerking centraal staat. Daarnaast is het mede door onze extra investeringen in duurzaamheid, een prachtig pand waar we trots op mogen zijn.”

 

“Deze fraaie herontwikkeling betekent voor alle partijen een topprestatie. Voorafgaand aan onze turnkey overeenkomst met PingProperties hebben we in een bouwteamfase de herontwikkeling voorbereid. Ik ben ervan overtuigd dat we daarom onvoorziene situaties, zoals corona, succesvol hebben kunnen opvangen. Teijin Aramid kan het pand volgens planning in gebruik nemen”, aldus Menno van Middelkoop, manager realisatie BAM Bouw en Techniek – Regio Oost.

 

BAM was integraal verantwoordelijk voor de realisatie van de transformatie. Het ontwerp is van architect APTO Architects.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten