PingProperties bewerkstelligt twee financieringen

25-08-2015

PingProperties heeft met Berlin Hyp overeenstemming bereikt over de financiering van het herontwikkelde hoofdkantoor van DNV GL Energy (voorheen KEMA) dat in het PingProperties Corporate Office fund VIII is geplaatst.

 

Het complex bestaat uit 4 geschakelde gebouwen van in totaal 10.250 m² verhuurbaar vloeroppervlak met 180 bijbehorende parkeerplaatsen en is gelegen op eigen grond. Het complex is in opdracht van het fonds door bouwcombinatie BAM Giesbers geüpgraded en sterk verduurzaamd naar een BREEAM in use EXCELLENT label en Energielabel A. Op de daken ligt ruim 1.100 m² aan zonnepanelen en het complex beschikt over een WKO.

 

Eind 2014 is het complex aangekocht en in juni 2015 is het geheel gerenoveerd en verduurzaamd opgeleverd. Op dit moment is DNV GL Energy aan het inhuizen in haar nieuwe hoofdkantoor.

 

Financiering Corporate Office fund V
PingProperties heeft met ING een herfinanciering tot stand gebracht voor het PingProperties Corporate Office fund V. In dit fonds zijn de hoofdkantoren van PLUS Retail in Utrecht en Towers Watson in Amstelveen geplaatst, alsmede het kantoor van Canon Nederland in Den Bosch. Het betreft een portefeuille van langjarig verhuurde hoogwaardige hoofdkantoren op gezonde kantoorlocaties van in totaal ruim 21.000 m² kantoorruimte.

 

De herfinanciering omvat een aanvullende faciliteit voor de aankoop van het hoofdkantoor van Towers Watson en een verlenging van de bestaande lening om optimaal van de lage marktrente gebruik te maken.

In totaal is met beide financieringen ruim € 36 mln ge(her)financierd op vier kantoorgebouwen.

Ga terug