PingProperties Corporate Office fund IV breidt haar positie in Groningen strategisch uit

05-06-2014

PingProperties is tot overeenstemming gekomen met verkoper Tasman Properties over de aankoop van twee kantoorgebouwen op het Cascadeplein te Groningen.

 

Sinds 2011 heeft het PingProperties fonds al vier gebouwen op het Cascadeplein in eigendom en nu breidt zij haar bezit met twee aangrenzende gebouwen uit. De aankoop wordt op full-equity basis (zonder financiering) tot stand gebracht. De levering zal plaatsvinden in het derde kwartaal van 2014.

 

Het kantorencomplex
Het kantorencomplex Cascade is gelegen op een unieke locatie in het centrum van Groningen, direct op het centraal station. Het complex kenmerkt zich door de overheid gerelateerde huurders, die hier al sinds de realisatie van het complex in 1997-2000 gehuisvest zijn. De Rijksgebouwendienst is de grootste huurder in het complex, die zij gebruikt als flexibel verzamelkantoor voor diverse overheidsinstanties. Dit betreft ook het gebruik waar de Rijksoverheid naar streeft in haar onlangs vastgestelde Masterplannen. Het contract met de Rijksgebouwendienst loopt nog langjarig door.

 

Met de aankoop van de naastgelegen gebouwen wordt het fonds met ca. 9.500 m² verhuurbaar vloeroppervlak uitgebreid en komt het totaal in eigendom van PingProperties Corporate Office fund IV op ruim 30.000 m² v.v.o. De aankoop betreft een strategische uitbreiding met een visie voor de toekomst. PingProperties gelooft in bestaande bouw op strategische stationslocaties en wil zich er voor hard maken dat dit complex nog langjarig plezier aan gebruikers, eigenaren en omgeving geeft.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten