PingProperties Corporate Office fund IV breidt haar positie in Groningen strategisch uit

05-06-2014

PingProperties is tot overeenstemming gekomen met verkoper Tasman Properties over de aankoop van twee kantoorgebouwen op het Cascadeplein te Groningen.

 

Sinds 2011 heeft het PingProperties fonds al vier gebouwen op het Cascadeplein in eigendom en nu breidt zij haar bezit met twee aangrenzende gebouwen uit. De aankoop wordt op full-equity basis (zonder financiering) tot stand gebracht. De levering zal plaatsvinden in het derde kwartaal van 2014.

 

Het kantorencomplex
Het kantorencomplex Cascade is gelegen op een unieke locatie in het centrum van Groningen, direct op het centraal station. Het complex kenmerkt zich door de overheid gerelateerde huurders, die hier al sinds de realisatie van het complex in 1997-2000 gehuisvest zijn. De Rijksgebouwendienst is de grootste huurder in het complex, die zij gebruikt als flexibel verzamelkantoor voor diverse overheidsinstanties. Dit betreft ook het gebruik waar de Rijksoverheid naar streeft in haar onlangs vastgestelde Masterplannen. Het contract met de Rijksgebouwendienst loopt nog langjarig door.

 

Met de aankoop van de naastgelegen gebouwen wordt het fonds met ca. 9.500 m² verhuurbaar vloeroppervlak uitgebreid en komt het totaal in eigendom van PingProperties Corporate Office fund IV op ruim 30.000 m² v.v.o. De aankoop betreft een strategische uitbreiding met een visie voor de toekomst. PingProperties gelooft in bestaande bouw op strategische stationslocaties en wil zich er voor hard maken dat dit complex nog langjarig plezier aan gebruikers, eigenaren en omgeving geeft.

Ga terug