PingProperties Corporate Office fund IV definitief gelanceerd

01-11-2011

Per 1 november heeft PingProperties, ten behoeve van het nieuwe fonds ‘PingProperties Corporate Office fund IV’, de eigendom van het kantorencomplex Cascade verworven. Op 22 april 2011 werd reeds de onvoorwaardelijke koopovereenkomst getekend met verkoper ING Vastgoed Ontwikkeling B.V..

 

Het kantorencomplex
Cascade bestaat uit vier mooi geschakelde gebouwen en heeft een perfecte ligging in het centrum van Groningen, direct naast het Centraal Station aan het Cascadeplein 2-10. De gebouwen hebben een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 21.000 m² en 153 parkeerplaatsen.

 

De huurder van geheel Cascade is de Rijksgebouwendienst. Zij maakt deel uit van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en is de huisvester van het Rijk. Het Cascade complex is door haar centrale ligging in Groningen, direct aan het Centraal Station, een strategische locatie. In Cascade zijn op dit moment acht verschillende overheidsdiensten gevestigd.

 

Het fonds
Het PingProperties Corporate Office fund IV heeft een laag risicoprofiel doordat Cascade voor een lange termijn is verhuurd aan de Rijksgebouwendienst. Het fonds biedt deelnemers een jarenlang prachtig inflatiebestendig triple A gebonden kasrendement van minimaal 8% per jaar. PingProperties zal hiervoor zorg dragen, middels haar fund en asset management. Een van de drie fondsdeelnemers is PingInvestors. PingInvestors, tevens het management van PingProperties, is een vaste mede-investeerder in een nieuw PingProperties fonds. Hierdoor worden de fondsen op uiterst kritische en creatieve wijze ontwikkeld en aangestuurd.

 

Verduurzaming
PingProperties wil samen met de Rijksgebouwendienst gaan werken aan een verdere verduurzaming van het kantorencomplex. PingProperties gelooft in bestaande bouw en wil, samen met de overige stakeholders, zich er voor hard maken dat dit complex nog zeker 50 jaar plezier aan gebruikers, eigenaren, stakeholders en omgeving geeft.

 

Dit toont aan dat met een integrale verduurzamingsvisie en een transparant contact met de huurder, bestaand vastgoed kan worden omgevormd tot een lange termijn investeringsoplossing.

Ga terug