PingProperties en BAM tekenen turn-key realisatieovereenkomst kantoor Siemens Mobility

27-11-2020

PingProperties heeft een turn-key realisatieovereenkomst met BAM Bouw en Techniek – Regio Zuid-West afgesloten voor de renovatie en verduurzaming van het nieuwe Siemens Mobility kantoor op de Dutch Tech Campus aan de Werner von Siemensstraat 5 in Zoetermeer van circa 6.000 m².

 

De verbouwing zal resulteren in een duurzaam en toekomstbestendig kantoorpand met energielabel A en een state of the art binnenklimaat. Momenteel huurt Siemens Mobility het gebouw aan de Werner von Siemensstraat 7. Zij zullen na oplevering in september 2021 verhuizen naar het nieuwe kantoorpand.

 

Duurzaam kantoor
De vernieuwbouw van het kantoor omvat onder andere een complete casco renovatie en de realisatie van volledig nieuwe installaties en regeltechniek, uitgerust met de modernste klimaat- en duurzaamheidstechnieken. Het kantoor zal voorzien worden van een kwalitatief hoogwaardige entree. Daarnaast wordt in samenwerking met Siemens Mobility een hoogwaardig inbouwpakket gerealiseerd. Na verhuizing zal ook het bestaande gebouw volledig gerenoveerd en gereed gemaakt worden voor een nieuwe huurder. Het bestaande gebouw wordt dan ook volledig getransformeerd tot duurzaam kantoor.

 

Dutch Tech Campus
Dutch Tech Campus is een campus waar diverse nationale en internationale bedrijven gericht op mobility, ICT en e-health & care zijn gehuisvest op één centrale plek. De bedrijven zijn direct of indirect verbonden aan technologie. De campus faciliteert in het delen van kennis en voorzieningen, stimuleert ontmoeting en schept verbinding tussen de bedrijven & de nabij gelegen onderwijsinstellingen de Haagse Hogeschool en mbo Rijnland (met ruim 800 IT-studenten). Door verbinding, synergetische effecten en gelijkgestemdheid ontstaan innovaties en nieuwe samenwerkingsverbanden.

De campus bestaat uit negen bestaande gebouwen en drie gebouwen in ontwikkeling. Verder beschikt de campus over diverse centrale faciliteiten waaronder bedrijfsbeveiliging, vergaderzalen en congresfaciliteiten en de horecavoorzieningen TBrasserie en TRestaurant, het bedrijfsrestaurant van DTC. Tevens kunnen de bedrijven gebruik maken van verschillende services. www.dutchtechcampus.nl

 

Over BAM Bouw en Techniek
BAM Bouw en Techniek kent de wereld van haar klant en de wens van de gebruiker. Integraal denken en doen begint bij ons. Professioneel en met maximale focus op de wereld van de gebruikers van onze gebouwen. We realiseren huisvestingsoplossingen die flexibel zijn in functie, ruimte en gebruik. Zodoende zijn het gebouw én de installaties klaar voor de veranderende functie en technologie van de toekomst. Opdrachtgevers vragen ons niet alleen een gebouw of installatie op te leveren, maar willen dat wij het hele proces verzorgen. Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep bieden wij een totaalaanbod, van planvorming en bouw tot langdurige exploitatie en onderhoud: we zijn een partner voor de volledige levenscyclus van een gebouw. www.bambouwentechniek.nl

Ga terug