PingProperties feliciteert Topcon Europe Positioning met nieuw kantoor op de Dutch Tech Campus

04-11-2021

PingProperties levert in samenwerking met bouwbedrijf Aan de Stegge Twello circa 4.900 m² nieuwbouw op aan Topcon Europe Positioning bestaande uit hoogwaardige bedrijfsruimte, kantoorruimte en 50 parkeerplaatsen. Topcon Europe Positioning is hiermee gevestigd op de Dutch Tech Campus aan de Werner von Siemensstraat 35 in Zoetermeer.

 

April jl. ging de eerste paal voor de nieuwe bedrijfsruimte voor Topcon Europe Positioning de grond in. Het speciaal ontworpen uiterst duurzaam en gasloos gebouw brengt de bedrijfsvoering van Topcon Europe Positioning naar een hoger niveau middels significant efficiëntere bedrijfsprocessen en ruimte om te groeien. Naast de recente oplevering van Siemens en contracteren van Lamboo Medical is de oplevering van Topcon Europe Positioning een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de duurzame en toekomstbestendige campus.

 

Woensdag 3 november werd het moderne en duurzame pand ten overstaan van PingProperties, Topcon Europe Positioning, de Gemeente Zoetermeer en Aan de Stegge Twello officieel geopend.

 

Bram Harding, Head of Development PingProperties: “We zijn trots op de komst van de wereldwijde marktleider op het gebied van GPS. De uitstekende ligging en de triple helix van de campus speelden een belangrijke rol in de keuze van Topcon om zich te vestigen op de Dutch Tech Campus. Een belangrijke mijlpaal in de verdere ontwikkeling van de Dutch Tech Campus”.

 

Jaap de Jong,  Director, Operations Europe Topcon Europe Positioning: “Topcon is ontzettend trots en heel blij met dit nieuwe pand en de locatie op de Dutch Tech Campus. Dit pand zorgt ervoor dat Topcon de volgende stappen in zijn supply chain kan gaan zetten voor de komende jaren. Europese optimalisatie van de footprint gaat voor significant efficientere processen zorgen en uiteindelijk blije klanten”.

 

Jan Iedema, Wethouder Gemeente Zoetermeer (Economie en Onderwijs): “ Topcon Europe Positioning is een waardevolle aanwinst voor de Dutch Tech Campus. Met hun vooruitstrevende bedrijfsvoering dragen zij bij aan een toekomstbestendige campus en aan het duurzame karakter van Zoetermeer. Door de inspanningen van PingProperties en de komst van dit toonaangevende bedrijf wordt het nog aantrekkelijker voor ondernemingen om zich hier te vestigen.”

 

Rombout Welbergen, Commercieel projectmanager Aan de Stegge Twello: “Wij zijn bijzonder trots op het gebouw dat wij hebben mogen realiseren voor Topcon en PingProperties. Het was een intensieve maar zeer prettige samenwerking en het eindresultaat mag er zijn. Mooi om als bouwbedrijf op deze manier een bijdrage te leveren aan de verdere groei van Topcon”.

 

Topcon Europe Positioning
Het Japanse bedrijf Topcon Corporation heeft zich sinds de oprichting in 1932 ontwikkeld tot een wereldwijde speler op het gebied van hoge precisie plaatsbepalingssystemen. Topcon Europe Positioning is onderdeel van de Topcon Corporation en ontwikkelt, produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling en omgevingsinventarisatie. Topcon Europe Positioning creëert hiermee oplossingen en workflows voor de landbouw, bouw en infra. De integratie van zeer nauwkeurige positioneringsproducten, snelle imaging en informatiemanagement vanuit de cloud zorgt voor een hogere productiviteit, een betere kwaliteit en een kleinere impact op het milieu.

 

Over Dutch Tech Campus en Dutch Innovation Park
De Dutch Tech Campus is een thuisbasis voor diverse nationale en internationale bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek. Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. In het Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business.

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten