PingProperties heeft winkel- en gezondheidscentrum Eudokiaplein in Rotterdam verkocht

16-09-2021

Het Eudokiaplein winkel- en gezondheidscentrum gelegen in Rotterdam-Noord, bestaande uit een kantorendeel en een winkelgedeelte, is door PingProperties, namens één van de vennootschappen onder beheer, verkocht aan Pensioenfonds voor de Metalelektro (PME).

 

Het complex heeft een totale oppervlakte van circa 10.479 m² met een moderne ondergrondse parkeergarage (218 parkeerplaatsen) die in directe verbinding staat met het winkelcentrum middels een tapis roulant. Het winkelcentrum is gericht op de dagelijkse boodschappen met onder andere twee grote supermarktketens (Albert Heijn en Aldi). Het gezondheidscentrum bestaat uit een multidisciplinaire huisartsenpraktijk, tandartsenpraktijk, paramedici en een apotheek. Zo zijn er diverse maatschappelijke- en zorginstellingen gevestigd, onder andere een diëtist, fysiotherapie, podotherapie, psychische hulp en Centrum Jeugd Gezin regio Rijnmond die gericht zijn op zorg en welzijn. Deze gebruikers hebben een sterke aantrekkingskracht en zijn complementair aan de omgeving en het complex.

 

Sander Rovers, Head of Asset Management bij PingProperties: “Sinds 2008 hebben wij dit complex in eigendom gehad. Gedurende dertien jaar hebben wij met veel liefde geïnvesteerd in de plek en het complex naar een ander niveau gebracht. Gezien de enorme hoeveelheid positieve ontwikkelingen in de directe omgeving, zal Eudokiaplein ook de komende jaren nog veel goeds gaan brengen als hart van Rotterdam Noord. Wij feliciteren PME met deze sterke uitbreiding van hun vastgoedportefeuille.”

 

 

Optimaliseren huurdersmix en upgraden naar goed bezet werk- & winkelcentrum
Na aankoop van het complex in 2008 door PingProperties is geleidelijk de huurdersmix sterk verbeterd door toevoeging van nieuwe kwalitatieve huurders met langjarige verbintenissen. Door een duidelijke positionering van het complex als centrale buurtplek voor diverse zorginstellingen is het Eudokiaplein nu volledig en langjarig bezet met verschillende huurders. In 2012 is het winkelcentrum Eudokiaplein grootschalig gerenoveerd en is er een tapis roulant tussen de winkelpassage en de parkeergarage gerealiseerd. Samen met een duidelijke herkenbare branding en toevoeging van hoogwaardige horeca is Eudokiaplein nu een levendig winkelcentrum met ruim 55.000 bezoekers per week.

 

PingProperties heeft met de optimalisatie van de huurdersmix, het verduurzamen naar energielabel A en de herpositionering naar een gezondheidscentrum als centrale plek voor zorginstellingen, een succesvolle bijdrage geleverd aan de verbetering van Rotterdam-Noord voor alle betrokkenen. De mix van bedrijven en instellingen (zorg & retail), die complementair zijn aan zowel het complex als ook aan de omgeving, zorgt niet alleen voor een sterke aantrekkingskracht maar ook voor verbinding.

 

PingProperties heeft opgetreden namens Eudokiaplein B.V.. Pensioenfonds voor de Metalelektro (PME), is geadviseerd door CBRE Global Investors.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten