PingProperties herfinanciert het Dunea hoofdkantoor in Zoetermeer

05-04-2022

PingProperties sluit een herfinanciering af met de Hamburg Commercial Bank (HCOB) voor het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea, gelegen aan het Plein van de Verenigde Naties 11-16 in Zoetermeer. Het gebouw is sinds 2013 in gebruik als hoofdkantoor van Dunea. PingProperties en Dunea kwamen onlangs een huurverlenging overeen tot en met 2033.

 

Sinds 2019 heeft PingProperties het karakteristieke half maanvormige gebouw, dat ontworpen is door architectenbureau Graziosi Progetti, in portefeuille. Het hoofdkantoor heeft een vloeroppervlakte van 8.519 m2 en een perfecte ligging direct naast het station van Zoetermeer en langs de A12. Daarbij is er een uitstekende parkeernorm.

 

Nadere verduurzaming
In 2013 is het gebouw volledig gestript en voorzien van nieuwe gevels. Dat heeft geresulteerd in energielabel A. Dit jaar zetten PingProperties en Dunea gezamenlijk verdere stappen in de verduurzaming van het pand. Zo worden er 168 zonnepanelen geplaatst en alle verlichting vervangen door duurzame LED verlichting. Daarnaast wordt de gehele entree aan de achterzijde van het gebouw gemoderniseerd.

 

Over Dunea
Dunea produceert en levert aan circa 1,4 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijke deel van Zuid-Holland. Al ruim 140 jaar beheert en beschermt Dunea de duinen en natuur tussen Monster en Katwijk waar haar drinkwater vandaan komt. Schoon drinkwater, rust en ruimte in de Randstad vormen de basis voor een goed leven. Dunea is daarom altijd op zoek naar (nieuwe) oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten