PingProperties herfinanciert het Dunea hoofdkantoor in Zoetermeer

05-04-2022

PingProperties sluit een herfinanciering af met de Hamburg Commercial Bank (HCOB) voor het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea, gelegen aan het Plein van de Verenigde Naties 11-16 in Zoetermeer. Het gebouw is sinds 2013 in gebruik als hoofdkantoor van Dunea. PingProperties en Dunea kwamen onlangs een huurverlenging overeen tot en met 2033.

 

Sinds 2019 heeft PingProperties het karakteristieke half maanvormige gebouw, dat ontworpen is door architectenbureau Graziosi Progetti, in portefeuille. Het hoofdkantoor heeft een vloeroppervlakte van 8.519 m2 en een perfecte ligging direct naast het station van Zoetermeer en langs de A12. Daarbij is er een uitstekende parkeernorm.

 

Nadere verduurzaming
In 2013 is het gebouw volledig gestript en voorzien van nieuwe gevels. Dat heeft geresulteerd in energielabel A. Dit jaar zetten PingProperties en Dunea gezamenlijk verdere stappen in de verduurzaming van het pand. Zo worden er 168 zonnepanelen geplaatst en alle verlichting vervangen door duurzame LED verlichting. Daarnaast wordt de gehele entree aan de achterzijde van het gebouw gemoderniseerd.

 

Over Dunea
Dunea produceert en levert aan circa 1,4 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijke deel van Zuid-Holland. Al ruim 140 jaar beheert en beschermt Dunea de duinen en natuur tussen Monster en Katwijk waar haar drinkwater vandaan komt. Schoon drinkwater, rust en ruimte in de Randstad vormen de basis voor een goed leven. Dunea is daarom altijd op zoek naar (nieuwe) oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur.

Ga terug