PingProperties herfinanciert samen met NIBC Bank voormalig Enka/AkzoNobel-terrein te Arnhem

26-03-2019

PingProperties herfinanciert met NIBC Bank het PingProperties Corporate Office Fund III. Dit betreft het voormalig ENKA/AkzoNobel-terrein aan de Velperweg in Arnhem. De financiering betreft een verlenging en uitbreiding van de financiering. Voorheen financierde NIBC ca. 34.500 m2. Nu financiert NIBC het volledige complex (ca. 70.000 m2) en de aanstaande (her)ontwikkeling.

 

In 2012 kocht PingProperties op deze locatie 7 hectare met 70.000 m² kantoor- en laboratoriumgebouwen. Later verwierf PingProperties nog eens ruim 7 hectare aan gronden, waarvan zij in 2017 5 hectare aan de KlokGroep/BPD verkocht om op deze locatie een woonwijk met een hoogwaardig woonmilieu te ontwikkelen. In december 2018 rondde PingProperties de onderhandelingen af met bestaande en nieuwe huurders. Dit was tevens het startsein voor de grootschalige binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. De gesloten langjarige overeenkomsten dienen als voorwaarde voor het afsluiten van de herfinanciering.

 

Herontwikkeling tot multifunctioneel gebied
Het sluiten van langjarige huurovereenkomsten met bestaande huurder Teijin Aramid en nieuwkomer RijnIJssel zorgt voor continuering ten aanzien van de locatie. Tevens wordt door de komst van RijnIJssel de onderwijsfunctie toegevoegd aan de reeds bestaande werkfunctie. Het voormalig ENKA/AkzoNobel terrein wordt de komende jaren tot multifunctioneel gebied getransformeerd, waar werken, wonen en onderwijs hun plek krijgen.

 

Deze herfinanciering is door PingProperties zelf tot stand gebracht waarbij zij werd geadviseerd door Loyens en Loeff. NIBC werd bijgestaan door NautaDutilh.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten