PingProperties herontwikkelt binnentuin op Dutch Tech Campus naar klimaatadaptieve ontmoetingsplaats

09-06-2022

PingProperties is gestart met fase D van de herontwikkelingsplannen op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. In deze fase wordt het plan uitgevoerd om de binnentuin volledig te herontwikkelen tot een natuurlijke, duurzame en veilige tuin waar een evenwichtige symbiose bestaat tussen mensen en natuur. Het zal een plek worden waar mensen tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten. Tegelijkertijd ondersteunt de tuin ook de biodiversiteit in de ruimere omgeving.

 

Werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit: het herinrichten van de beplanting met inheemse en biodiverse beplantingsprincipe, waarbij circa 1.400m2 aan lage (o.a. graszoden) en hoge beplanting worden toegevoegd. Alle aanwezige bomen worden behouden. Daarnaast zal de gehele kanaalvijver bestaande uit 1.450m2 worden gerenoveerd en met waterbeplanting aantrekkelijker worden gemaakt. Tevens worden de loopzones van circa 5.000m2 opnieuw bestraat, waarbij ook bestaande stenen worden hergebruikt. Om in de tuin te kunnen ontspannen worden meer zitruimtes gecreëerd, waarbij de buitenbanken en -tafels zijn gemaakt van laagwaardig kunststofafval. Dit materiaal is gerecycled afval dat door gemeenten worden ingezameld en hergebruikt kan worden als grondstof. Ook de buitenverlichting wordt gereinigd en geheel vervangen door LED-verlichting. Oplevering van alle werkzaamheden staan gepland in het najaar.

 

Over Dutch Tech Campus en Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. In het Park delen ICT-bedrijven en zo’n 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business.

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl.

Ga terug