PingProperties herontwikkelt Stadshart Daily Plaza in samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen

02-04-2024

PingProperties heeft onlangs de aanneemovereenkomst getekend met Van Wijnen voor de herontwikkeling van de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer (circa 13.000 m² b.v.o.) die wordt getransformeerd naar het daily convenience center ‘Stadshart Daily Plaza’.

 

Vorig jaar werd een langjarige huurovereenkomst gesloten met supermarkt Dirk voor circa 2.200 m²: de catalysator van het dagelijkse boodschappencentrum. Vervolgens werd in december van het vorige jaar de onherroepelijke vergunning verkregen voor de bouw. Nu de aanneemovereenkomst is ondertekend kan daadwerkelijk worden gestart met de bouw en is het streven einde van dit jaar op te leveren. Supermarkt Dirk kan dan in december haar deuren openen. Tijdens de bouw blijft de overdekte passage toegankelijk voor bezoekers en zijn de winkels goed en veilig bereikbaar.

 

Customer journey
In Stadshart Daily Plaza komt een nieuwe parkeergarage speciaal voor bezoekers van het Daily Plaza, waardoor de klanten direct vanuit de winkels naar de auto kunnen met hun boodschappen. De parkeergarage wordt verbonden door middel van een hellend rolpad. Bezoekers kunnen hierdoor eenvoudig tussen de winkelniveaus navigeren terwijl ze hun winkelkar meenemen. Met deze herontwikkeling zal het een daily convenience center worden waar mensen al hun dagelijkse boodschappen kunnen doen onder één dak en met één winkelkar bereikbaar.

 

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum binnen Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden. Naast de essentiële aanwezigheid van supermarkt Dirk, worden er ook andere (winkel)formules toegevoegd om het concept van Daily Plaza verder te versterken. Hierbij kan gedacht worden aan een drogisterij, bakker, speelgoedwinkel en andere onmisbare basisaanbieders. Hiervoor zullen bestaande winkeliers worden behouden, mogelijk worden verplaatst dan wel niet worden verlengd en nieuwe daily convenience winkelformules worden toegevoegd. Voorbeelden zijn de verlenging van het huurcontract van Intertoys en Douglas, de verlenging en verplaatsing van Blokker en de nieuwe huurovereenkomsten van Dirk, Dirck3 slijterij en Pet’s Place.

 

Van Wijnen
Bouwbedrijf Van Wijnen houdt zich bezig met toekomstbestendige en klimaatadaptieve bouw- en projectontwikkeling. In totaal heeft Van Wijnen 27 locaties verspreid over Nederland met een netto-omzet van 1.235 miljoen euro in 2023.

 

Van Wijnen heeft ervaring in het herontwikkelen en verbouwen van winkelcentra. Recente projecten zijn:
– Winkelcentrum Ridderhof te Ridderkerk:
– Winkelcentrum Westpolder te Papendrecht;
– Winkelcentrum Koperwiek te Capelle aan den IJssel.

 

Strategie PingProperties convenience retail
PingProperties investeert in convenience retail in stadsdeelcentra. En gelooft in een strategie met een sterke huurdersmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Het concentreren van een completer aanbod voor dagelijkse aankopen en het toevoegen van sterke ketenbedrijven gefocust op aanvullend aanbod, local heroes en maatschappelijke voorzieningen, zal leiden tot een betere prestatie van een winkelcentrum.

Ga terug