PingProperties koopt het Mariëndaal Center of Excellence op Arnhems Buiten

14-10-2010

PingProperties heeft, ten behoeve van het PingProperties Corporate Office fund I, overeenstemming bereikt met BGB Ontwikkeling C.V. over de aankoop van de kantoorontwikkeling Mariëndaal Center of Excellence (MCE).

 

Onderdeel van de koopovereenkomst is een Service Level Agreement. Hiermee is instandhouding van de gebouwkwaliteit langjarig gewaarborgd. Met deze investering bedraagt het totale belegde vermogen van het PingProperties Corporate Office fund I meer dan € 250 miljoen.

 

De nieuwbouwontwikkeling in het deelgebied Mariëndaal van Businesspark Arnhems Buiten is voor 15 jaar volledig verhuurd aan TenneT en dient als hoofdkantoor.

 

BGB Ontwikkeling C.V. is een samenwerkingsverband tussen BAM, Giesbers en TCN. De BGB is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwbouw op het businesspark. De ontwikkeling van het MCE is één van de eerste ontwikkelingen met als doel het Arnhems Buiten te transformeren naar een modern, gemengd businesspark met een groen karakter. De nadruk ligt op de ontwikkeling van het Arnhems Buiten als een van de belangrijkste Energie, Milieu en Techniek-clusters (EMT) in Nederland.

 

Het fraaie kantoorgebouw aan de Utrechtseweg 310 in Arnhem heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 22.000 m2, 575 parkeerplaatsen en de kavel omvat circa 33.500 m2 eigen grond. De jaarlijkse huurstroom bedraagt circa € 5 miljoen. Het gebouw zal medio 2013 in gebruik worden genomen.

 

De ontwikkeling kwalificeert om meerdere redenen als een duurzaam gebouw. Zo bestaat het gebouw voornamelijk uit natuurlijke materialen en is het voorzien van duurzame faciliteiten, zoals een WKO-installatie, een energiezuinig lichtconcept en CO2 gestuurde ruimteventilatie. Daarnaast zal het gebouw de thans aanwezige verouderde opstallen vervangen. De aanwezige opstallen van ca. 19.000 m2 kantoor- en bedrijfsruimten op het terrein voldoen niet meer aan de huidige maatstaven en zullen derhalve worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw. De totale footprint van bebouwing in het plangebied wordt gereduceerd en extra groen wordt gerealiseerd.

 

TenneT is onder andere verantwoordelijk voor het beheer van het landelijk transportnet en het handhaven van de noodzakelijke energiebalans in het Nederlandse en voor een belangrijk deel Duitse elektriciteitsnet. De Nederlandse Staat (ministerie van Financiën) is 100% eigenaar van de aandelen van TenneT.

Ga terug