PingProperties koopt wederom gebouw in Cascade complex Groningen

01-09-2015

PingProperties heeft, ten behoeve van het ‘PingProperties Corporate Office fund IV’, het eigendom van het Kadaster aan de Emmasingel 4 in Groningen verworven. De aankoop is op full-equity basis (zonder financiering) tot stand gebracht. Het gebouw bestaat uit circa 3.800 m² en 48 parkeerplaatsen in het centrum van Groningen en maakt onderdeel uit van het kantorencomplex Cascade.

 

Het kantorencomplex
Het Cascade complex is gelegen op een unieke locatie in het centrum van Groningen, direct op het centraal station. Het complex kenmerkt zich door de overheid gerelateerde huurders, die hier al sinds de realisatie van het complex in 1997-2000 gehuisvest zijn en daarnaast door de unieke kwaliteit van de gebouwen. De gebouwen zijn langjarig verhuurd aan diverse overheidsdiensten.

 

Het fonds
PingProperties Corporate Office fund IV (gestart in 2011) heeft reeds eerder het eigendom van andere delen van het Cascade complex verworven. Van de negen Cascade gebouwen zijn nu zeven in bezit van het fonds. De aankoop betreft daarmee een strategische uitbreiding met een visie op de toekomst. PingProperties gelooft in bestaande bouw op strategische stationslocaties en wil zich er voor hard maken dat dit complex nog langjarig plezier aan gebruikers, eigenaren en omgeving geeft.

 

Kadaster
Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de rechten die daar bij horen, zoals eigendom en hypotheek. De Dienst van het Kadaster is in 2008 verhuisd naar dit gebouw op het Cascadeplein. Per 2009 is de vestiging in Leeuwarden gesloten en zijn de medewerkers overgeplaatst naar de vestiging in Groningen.

Ga terug

Nieuws

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer

24-07-2023

PingProperties sluit overeenkomst met Schiphol Commercial voor hoteluitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  om te komen tot een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA), aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor circa 4.000 m2 v.v.o. waarmee het hotel circa 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Lees meer
Alle nieuwsberichten