PingProperties koopt wederom gebouw in Cascade complex Groningen

01-09-2015

PingProperties heeft, ten behoeve van het ‘PingProperties Corporate Office fund IV’, het eigendom van het Kadaster aan de Emmasingel 4 in Groningen verworven. De aankoop is op full-equity basis (zonder financiering) tot stand gebracht. Het gebouw bestaat uit circa 3.800 m² en 48 parkeerplaatsen in het centrum van Groningen en maakt onderdeel uit van het kantorencomplex Cascade.

 

Het kantorencomplex
Het Cascade complex is gelegen op een unieke locatie in het centrum van Groningen, direct op het centraal station. Het complex kenmerkt zich door de overheid gerelateerde huurders, die hier al sinds de realisatie van het complex in 1997-2000 gehuisvest zijn en daarnaast door de unieke kwaliteit van de gebouwen. De gebouwen zijn langjarig verhuurd aan diverse overheidsdiensten.

 

Het fonds
PingProperties Corporate Office fund IV (gestart in 2011) heeft reeds eerder het eigendom van andere delen van het Cascade complex verworven. Van de negen Cascade gebouwen zijn nu zeven in bezit van het fonds. De aankoop betreft daarmee een strategische uitbreiding met een visie op de toekomst. PingProperties gelooft in bestaande bouw op strategische stationslocaties en wil zich er voor hard maken dat dit complex nog langjarig plezier aan gebruikers, eigenaren en omgeving geeft.

 

Kadaster
Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de rechten die daar bij horen, zoals eigendom en hypotheek. De Dienst van het Kadaster is in 2008 verhuisd naar dit gebouw op het Cascadeplein. Per 2009 is de vestiging in Leeuwarden gesloten en zijn de medewerkers overgeplaatst naar de vestiging in Groningen.

Ga terug

Nieuws

08-02-2024

PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I C.V., het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort en op nog geen 10 minuten rijden vanaf de A1 en A28.

Lees meer

05-02-2024

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met discountformule Iper Megastores voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met de non-food discountformule Iper Megastores voor 700 m2 in winkelcentrum Passage Schiedam. Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot leuke woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Medio tweede kwartaal 2024 zal de winkel in Passage Schiedam worden geopend.

Lees meer

21-12-2023

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte passage Stadshart Zoetermeer - Daily Plaza

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die wordt getransformeerd naar een daily convenience center onder de naam: Daily Plaza. De nieuwe supermarkt maakt onderdeel uit van de revitalisatie van de winkelpassage die wordt getransformeerd. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de onherroepelijke vergunning voor de 1e fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum (circa 5.500 m² b.v.o.). Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.200 m². Het streven is dat Dirk haar deuren zal openen in het vierde kwartaal van 2024.

Lees meer
Alle nieuwsberichten