PingProperties lanceert een nieuw corporate fonds

08-01-2015

Onlangs heeft PingProperties, ten behoeve van het nieuwe fonds ‘PingProperties Corporate Office fund IX’, de onvoorwaardelijke koopovereenkomst getekend met Siemens Nederland voor het verwerven van het eigendom van het Siemens Complex in Zoetermeer. De verkoop van het complex past binnen de strategie van Siemens om de totale vastgoedportefeuille wereldwijd af te bouwen.

 

Het complex is direct gelegen langs de A12 en beslaat circa 130.000 m², waarop 10 gebouwen van in totaal 41.475 m² verhuurbaar vloeroppervlak staan met 731 bijbehorende parkeerplaatsen. Deze gebouwen betreffen zowel kantoorruimte, als hoogwaardige bedrijfs-/productieruimte. Op het complex huurt Siemens langjarig circa 8.500 m² kantoor- en bedrijfsruimte terug. Daarnaast zijn hier meerdere grote huurders gevestigd, waaronder Atos en Teleplan.

 

Tech Campus
PingProperties zal het complex gaan omvormen tot de Tech Campus ten behoeve van innovatieve ondernemingen op het gebied van ICT en technologie. Er zal hierbij fors worden geïnvesteerd in diverse voorzieningen en faciliteiten voor huurders en bezoekers van de campus. PingProperties is hierover al enige maanden in gesprek met de Gemeente Zoetermeer. Naast de perfecte ligging langs de A12, zal de bereikbaarheid met het openbaar vervoer ook zeer sterk worden verbeterd, doordat in 2018 de Tech Campus een ‘eigen’ RandstadRail- en NS-station zal krijgen.

 

Het fonds
Het PingProperties Corporate Office fund IX kenmerkt zich door een hoge huurstroom en een mogelijkheid om waarde te vermeerderen door de ontwikkelpotentie van bijna 60.000 m² te benutten. Hiertoe ziet PingProperties reeds meerdere scenario’s binnen het concept van de Tech Campus. Daarnaast kent het fonds een laag risicoprofiel door de hoge onderliggende grondwaarde. Het fonds bestaat uit 3 deelnemers. Een van de fondsdeelnemers is PingInvestors.

 

Siemens
Siemens AG is een wereldwijd opererende organisatie die behoort tot de grootste ondernemingen op elektrotechnisch en technologisch gebied. De activiteiten van Siemens richten zich voornamelijk op de industrie, energie, infrastructuur, steden en gezondheidszorg. Wereldwijd werken er bij Siemens ongeveer 357.000 medewerkers (waarvan 2500 in Nederland), verspreid over meer dan 190 landen. De concernomzet bedroeg € 71,9 miljard in het gebroken boekjaar 2013/2014 en een groot gedeelte hiervan wordt behaald met jonge duurzame technologische producten. Om dit innovatietempo te handhaven, wordt er wereldwijd per jaar ongeveer € 4 miljard besteed aan research & development.

Ga terug