PingProperties lanceert het 8e corporate fonds

26-01-2015

Onlangs heeft PingProperties, ten behoeve van het ‘PingProperties Corporate Office fund VIII’, het eigendom van het voormalige hoofdkantoor van TenneT TSO op het Energy Business Park Arnhem van TenneT verworven.

 

Het complex
De aankoop bestaat uit 4 geschakelde gebouwen van in totaal 9.700 m² verhuurbaar vloeroppervlak met 180 bijbehorende parkeerplaatsen en is gelegen op eigen grond. Dit voormalige hoofdkantoor van TenneT (eigenaar-gebruiker) was beschikbaar voor verhuur gekomen, doordat TenneT vorig jaar haar nieuwe hoofdkantoor heeft betrokken op hetzelfde Energy Business Park (tevens in portefeuille van PingProperties).

 

Onderdeel van de aankoop is een langjarig huurcontract met DNV GL. Op het Energy Business Park heeft DNV GL haar eigen hightech testfaciliteiten en zij heeft dan ook bewust gekozen om op deze strategische locatie gevestigd te blijven. Met de verhuizing van DNV GL naar haar nieuwe hoofdkantoor, voegt zij diverse kleinere locaties samen in één gebouw.

 

Het complex zal in opdracht van het fonds door BAM Giesbers worden geüpgraded en sterk verduurzaamd naar een BREEAM in use EXCELLENT label en Energielabel A. De totale verbouwing zal naar verwachting circa 8 maanden in beslag nemen, waarna DNV GL haar nieuwe hoofdkantoor zal kunnen betrekken.

 

Het fonds
Het PingProperties Corporate Office fund VIII kenmerkt zich door een stabiel en aantrekkelijk kasrendement met een laag risicoprofiel, doordat het complex voor lange termijn is verhuurd aan DNV GL. Het fonds bestaat uit 3 deelnemers. Een van de fondsdeelnemers is PingInvestors.

 

DNV GL
De voorloper van DNV GL (Energy) is het voormalig Nederlandse bedrijf KEMA (Keuring Elektronische Materialen Arnhem), dat in 1927 is opgericht in Arnhem. KEMA kent een zeer sterke binding met het Energy Business Park Arnhem, waar zij ruim 80 jaar gevestigd is. In februari 2012 fuseerde KEMA met DNV (DNV KEMA) en in september 2013 met GL (DNV GL Group). Het voormalige KEMA geldt sindsdien als de energietak van DNV GL. Haar expertise overspant onshore en offshore windenergie, zonne-energie, conventionele opwekking, transmissie en distributie, smart grids en het gebruik van duurzame energie, evenals de energiemarkten en regelgeving. DNV GL beschikt over 300 vestigingen in meer dan 100 landen en heeft een jaarlijkse omzet van circa € 2,5 miljard.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten