PingProperties lanceert het nieuwe fonds ‘PingProperties Corporate Office fund V’

04-09-2013

Onlangs heeft PingProperties het nieuwe PingProperties Corporate Office fund V gelanceerd waarin het hoogwaardige kantoorgebouw Canon Nederland te ’s-Hertogenbosch en het herontwikkelingsproject Bloeyendael te Utrecht, dat gereed wordt gemaakt voor PLUS Retail, zijn ondergebracht. PingProperties heeft voor dit fonds een langjarig nieuw financieringsarrangement afgesloten bij ING.

 

Het fonds
Het PingProperties Corporate Office fund V kenmerkt zich door een bovengemiddeld sterk kasrendement en kent een laag risicoprofiel, doordat de objecten langjarig verhuurd zijn aan twee zeer solvabele huurders; Canon Nederland en PLUS Retail. Het fonds heeft een looptijd van 5 jaar en bestaat uit een select aantal deelnemers. Eén van de fondsdeelnemers is PingInvestors. PingInvestors, tevens het management van PingProperties, is een vaste mede-investeerder in een nieuw PingProperties fonds. Hierdoor worden de fondsen op uiterst kritische en creatieve wijze ontwikkeld en aangestuurd.

 

De assets
Het in 2005 geheel gerenoveerde kantorencomplex van Canon Nederland heeft een hoogwaardig afwerkingsniveau en ligt op een uitstekende zichtlocatie aan de entree van kantoorgebied Pettelaarpark aan de Brabantlaan 2 in ‘s-Hertogenbosch. Pettelaarpark is gelegen aan de snelweg A2 en is al vele jaren een van de meest prominente en succesvolle snelweglocaties van Nederland. Het totale verhuurbare vloeroppervlak bedraagt circa 10.350 m² met circa 475 parkeerplaatsen (vanaf eind 2013). Het fonds zal in 2013 een nieuw parkeerdek toevoegen, waardoor de parkeernorm uitstekend zal zijn (1:21). Canon gaat zelf ook investeren in het gebouw en het klaarmaken voor het ‘nieuwe werken’. Uiteindelijk zullen circa 200 werknemers extra in het gebouw kunnen worden gehuisvest, wat het totaal op 600 werknemers brengt.

 

Het kantoorgebouw Bloeyendael aan de Archimedeslaan 21 te Utrecht, Rijnsweerd Noord, stond al enige tijd leeg. PingProperties heeft PLUS Retail weten te overtuigen van de uitstekende locatie van het object en daarmee een langjarige huurovereenkomst weten te sluiten. Bloeyendael wordt op dit moment getransformeerd in een geheel standalone gebouw met eigen identiteit, waarbij energielabel B wordt nagestreefd. PLUS voegt hiermee drie locaties, waaronder het huidige hoofdkantoor in De Bilt, samen in Bloeyendael. In totaal verhuizen 300 kantoormedewerkers mee. Na herontwikkeling bedraagt het totale verhuurbare vloeroppervlak circa 6.700 m² en circa 225 parkeerplaatsen. Begin 2014 zal de gehele verbouwing van Bloeyendael voor PLUS gereed zijn.

 

Huurders
Canon Nederland is onderdeel van Canon Group, die sinds oktober 2012 Océ Nederland B.V. heeft overgenomen. Océ Nederland is historisch verbonden aan de locatie. Sinds de bouw van het complex in 1988 is Océ hier gevestigd en middels een sale-and-lease-back transactie is het complex in 2007 van Océ Nederland verworven door PingProperties. Canon Group heeft de hoofdvestiging in Tokio (Japan) en is ’s werelds grootste leverancier in de printsector. Canon Nederland ontwikkelt, produceert en verkoopt een groeiend aanbod aan kopieermachines, printers, camera’s, optische en andere producten die tegemoet komen aan de vele verschillende behoeften van de klant. Bij de Canon Group werken wereldwijd ruim 198.000 mensen.

 

PLUS is de supermarktformule waarmee de Sperwer Groep, groothandelsorganisatie in de levensmiddelensector, zich in de markt manifesteert. De Sperwer Groep, opgericht in 1928, heeft een coöperatieve structuur; alle PLUS ondernemers zijn er lid van. PLUS staat voor Aandacht, Kwaliteit, Lokaal en Verantwoord. Met deze vier merkwaarden onderscheiden de 216 zelfstandige PLUS ondernemers zich met hun 259 supermarkten in een uiterst competitieve markt. PLUS voert een breed assortiment verse en lokaal geproduceerde artikelen, tegen competitieve prijzen, en etaleert een sterke betrokkenheid bij het verzorgingsgebied van de supermarkten.

Ga terug