PingProperties lanceert nieuw fonds

28-06-2018

PingProperties heeft voor haar nieuwste fonds ‘PingProperties Corporate Office fund XI’ een koopovereenkomst gesloten voor het Aegon kantoor aan de Snekerkade 1 in Leeuwarden. Onlangs heeft PingProperties dit gebouw gekocht, dat langjarig is verhuurd aan Aegon Nederland N.V.

 

Duurzaam gebouw met perfecte ligging
Het gebouw is gevestigd op 300 meter afstand van het centraal station Leeuwarden en is daarmee de beste kantorenlocatie van de stad. Het complex, ontworpen door Abe Bonnema, bestaat uit twee gebouwdelen met een totale oppervlakte van 11.846m2. Beide gebouwen zijn in 2016 volledig gerenoveerd en voldoen met het huidige energielabel A aan alle moderne eisen voor kantoorruimte.

 

Sterke huurder
Aegon Nederland N.V. is een van de grootste particuliere werkgevers in Friesland en vanuit haar vestiging Leeuwarden werken ca. 1.000 medewerkers. Aegon heeft een historische band met Leeuwarden; Aegon’s voorganger Algemeen Friesch begrafenisfonds Memento Mori is al sinds 1844 actief in de stad. Naast Leeuwarden heeft Aegon vestigingen in Den Haag, Groningen en Hoofddorp. In Nederland werken in totaal zo’n 4.300 mensen voor Aegon en haar dochters die zich met name richten op pensioen- en hypotheekproducten, beleggingen, bankzaken en schadeverzekeringen.

 

Het fonds
Het nieuwe fonds bestaat uit een select aantal deelnemers. Een van de fondsdeelnemers is PingInvestors. PingInvestors is een vaste mede-investeerder in een nieuw PingProperties fonds.

 

PingProperties is in deze transactie bijgestaan door Loyens & Loeff en Amstelius. De verkoper werd bijgestaan door Rechtstaete en CBRE.

Ga terug