PingProperties lanceert PingProperties Corporate Office fund III

29-03-2012

Per 28 maart heeft PingProperties, ten behoeve van het nieuwe fonds ‘PingProperties Corporate Office fund III’, het eigendom van het kantorencomplex van AkzoNobel en Teijin Aramid in Arnhem verworven. In december 2011 waren partijen de onvoorwaardelijke transactie overeen gekomen.

 

Het fonds
Het PingProperties Corporate Office fund III kenmerkt zich door een stabiel en aantrekkelijk kasrendement met een laag risicoprofiel, doordat de objecten voor lange termijn zijn verhuurd aan twee gerenommeerde debiteuren: AkzoNobel en Teijin Aramid. Het fonds bestaat uit vier deelnemers. Een van de fondsdeelnemers is PingInvestors. PingInvestors, tevens het management van PingProperties, is een vaste mede-investeerder in een nieuw PingProperties fonds.

 

Het complex
In het complex zijn AkzoNobel Nederland en haar wereldwijde shared service activiteiten en tevens het Europese hoofdkantoor en de proeffabriek/researchfaciliteit van Teijin Aramid gevestigd. Het complex is gelegen in het centrum van Arnhem en heeft ruim een eeuw geschiedenis met AkzoNobel, toen nog Eerste Nederlandse Kunstzijdefabriek Arnhem geheten. De omgeving kenmerkt zich door een hoogwaardige uitstraling middels de aanwezigheid van historische kantoorvilla´s aan de Velperweg. Het geheel bestaat uit vier hoofdobjecten en een potentieel herontwikkelingsobject. Het complex omvat in totaal 6 hectare eigen grond en 70.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak.

 

AkzoNobel
AkzoNobel is één van ‘s werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam en de onderneming maakt en levert een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën – in 2010 bedroeg de totale pro forma omzet circa €15 miljard. AkzoNobel is zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke fabrikant van specialistische chemicaliën voorziet zij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. De onderneming denkt aan de toekomst, maar handelt in het heden. AkzoNobel werkt gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor haar klanten. Daarom zijn haar 55.000 medewerkers – actief in meer dan 80 landen – gericht op uitmuntendheid en het leveren van “Tomorrow´s Answers Today”.

 

Teijin Aramid
Teijin Aramid maakt deel uit van de Teijin Groep, een wereldwijd opererende, technologisch gedreven groep, met een notering op de aandelenbeurzen van Tokyo en Osaka. De Teijin Groep levert synthetische vezels, films en kunststoffen, farmaceutische producten, producten voor de gezondheidszorg, informatietechnologie, handel en detailhandel. Bij de groep werken wereldwijd circa 19.000 mensen in ongeveer 160 dochtermaatschappijen.

 

Sinds de aankoop van Teijin Aramid in 2000 door Teijin Groep zijn grote structurele investeringen gedaan in dit bedrijf. De productie is vier maal uitgebreid in zes jaar tijd, resulterend in een toename van meer dan 100% vergeleken met het niveau van 2000. Inclusief de overname in 2000, heeft Teijin een totaalinvestering in Teijin Aramid gedaan van €1 miljard. Dit maakt Teijin een substantiële investeerder in de Nederlandse economie.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten