PingProperties opent herontwikkelde binnentuin op de Dutch Tech Campus

12-12-2022

PingProperties heeft – tijdens een feestelijke netwerkborrel – de klimaatadaptieve binnentuin op de Dutch Tech Campus opgeleverd. De binnentuin in het Dutch Innovation Park is herontwikkelt tot ontmoetingsplaats waar mensen tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten.

 

De binnentuin is herontwikkeld tot een natuurlijke, duurzame en veilige binnentuin waar een evenwichtige symbiose bestaat tussen mens en natuur. Tegelijkertijd ondersteunt de tuin de biodiversiteit in de ruimere omgeving.

 

Feestelijke opening
Jan Iedema (Wethouder Gemeente Zoetermeer Economie) kreeg de eer om de binnentuin officieel te openen door de (kerstboom)verlichting aan te zetten.

 

“Deze binnentuin past uitstekend bij de uitstraling van de Campus. Modern, duurzaam en toonaangevend”, licht de wethouder toe. “Dankzij de inspanningen van PingProperties is de bedrijvigheid in het gebied de laatste jaren fors toegenomen. De binnentuin biedt een plek voor alle werknemers om te ontspannen en elkaar te ontmoeten.”

 

Herontwikkeling binnentuin
De binnentuin heeft een ware metamorfose ondergaan: er is 1.400 m² beplanting toegevoegd, alle aanwezige bomen zijn behouden, 5.000 m² loopzones zijn opnieuw bestraat door het hergebruik van bestaande stenen, de buitenverlichting is vervangen door LED-verlichting en 1.450 m² vijver gerenoveerd met aantrekkelijke waterbeplanting. Om te kunnen ontspannen zijn zitruimtes gecreëerd, waarbij de buitenbanken en -tafels zijn gemaakt van kunstafval. Dit materiaal is gerecycled afval dat door gemeenten wordt ingezameld en hergebruikt.

 

Over Dutch Tech Campus en Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus is een thuisbasis voor nationale en internationale smart technology bedrijven die zich richten op het snijvlak van Communication, Mobility en E-health care. Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park te Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health care. In het Dutch Innovation Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis, door de synergie ontstaan innovaties en new business.

 

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten