PingProperties opent herontwikkelde binnentuin op de Dutch Tech Campus

12-12-2022

PingProperties heeft – tijdens een feestelijke netwerkborrel – de klimaatadaptieve binnentuin op de Dutch Tech Campus opgeleverd. De binnentuin in het Dutch Innovation Park is herontwikkelt tot ontmoetingsplaats waar mensen tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten.

 

De binnentuin is herontwikkeld tot een natuurlijke, duurzame en veilige binnentuin waar een evenwichtige symbiose bestaat tussen mens en natuur. Tegelijkertijd ondersteunt de tuin de biodiversiteit in de ruimere omgeving.

 

Feestelijke opening
Jan Iedema (Wethouder Gemeente Zoetermeer Economie) kreeg de eer om de binnentuin officieel te openen door de (kerstboom)verlichting aan te zetten.

 

“Deze binnentuin past uitstekend bij de uitstraling van de Campus. Modern, duurzaam en toonaangevend”, licht de wethouder toe. “Dankzij de inspanningen van PingProperties is de bedrijvigheid in het gebied de laatste jaren fors toegenomen. De binnentuin biedt een plek voor alle werknemers om te ontspannen en elkaar te ontmoeten.”

 

Herontwikkeling binnentuin
De binnentuin heeft een ware metamorfose ondergaan: er is 1.400 m² beplanting toegevoegd, alle aanwezige bomen zijn behouden, 5.000 m² loopzones zijn opnieuw bestraat door het hergebruik van bestaande stenen, de buitenverlichting is vervangen door LED-verlichting en 1.450 m² vijver gerenoveerd met aantrekkelijke waterbeplanting. Om te kunnen ontspannen zijn zitruimtes gecreëerd, waarbij de buitenbanken en -tafels zijn gemaakt van kunstafval. Dit materiaal is gerecycled afval dat door gemeenten wordt ingezameld en hergebruikt.

 

Over Dutch Tech Campus en Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus is een thuisbasis voor nationale en internationale smart technology bedrijven die zich richten op het snijvlak van Communication, Mobility en E-health care. Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park te Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health care. In het Dutch Innovation Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis, door de synergie ontstaan innovaties en new business.

 

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl.

Ga terug