PingProperties slaat eerste paal voor Lamboo Medical en Siemens op de Dutch Tech Campus

15-03-2022

PingProperties breidt de Dutch Tech Campus te Zoetermeer uit met circa 21.000 m² nieuwbouw voor Lamboo Medical (circa 15.500 m²) en Siemens (circa 5.500 m²). Vandaag werd de bouw feestelijk gestart onder toeziend oog van belangstellenden, de oplevering staat eind 2022 gepland.

 

Het nieuwbouwpand is uiterst duurzaam, gasloos en geheel voorzien van vloerverwarming, wat zorgt voor een uitmuntend werkklimaat op de kantoren en in de bedrijfsruimtes. De ambitie is een BREEAM Very Good In Use certificaat behalen. Het duurzaamheidsthema was reeds onder de aandacht tijdens de voorbereidende werkzaamheden; het sloopafval van het voormalig Siemens -gebouw wat hier op het terrein stond is gerecycled tot het puinbed waarop gebouwd gaat worden. De voorzieningen van het gebouw – waaronder zonnepanelen, energieopslag, laadinfrastructuur en energiemonitoring – helpen mee om de energietransitie te realiseren en energiedoelen te bereiken. Het is tevens de ambitie van Siemens om op het terrein een Smart Grid oplossing te implementeren waardoor de uitstoot van broeikasgassen nog verder kan worden teruggebracht.

 

Ontwikkelingen Dutch Tech Campus
Om invulling te geven aan de groeiambitie van de Dutch Tech Campus wordt er geïnvesteerd in ontwikkelingsplannen. In fase A is 6.000 m² kantoorruimte gerenoveerd en verduurzaamd naar energielabel A+ voor Siemens Mobility en Yunex Traffic, opgeleverd in september 2021. Fase B was het toevoegen van een uiterst duurzame, gasloze bedrijfsruimte voor Topcon, opgeleverd in november 2021. Nu start de bouw van fase C: 21.000 m² nieuwbouw voor Lamboo Medical en Siemens.

 

Joost Lamboo, Board of Directors van Lamboo Medical:
“De nieuwe gasloze huisvesting past volledig bij de duurzaamheidsambitie om in 2030 CO₂-neutraal te produceren”.

 

Joanne Meyboom, managing director Siemens Smart Infrastructure vult aan:
“De nieuwbouw biedt Siemens niet alleen de mogelijkheid om onze klanten op eigentijdse en professionele wijze te kunnen ontvangen, maar ook een huisvesting die aansluit bij de duurzaamheidsdoelstellingen onder de naam Fit-for-55 van de Europese Commissie”.

 

Over Lamboo Medical
Lamboo Medical is toonaangevend in de wereld van innovatieve mobiele medische accommodaties. Het familiebedrijf is opgericht in 1957. Zij maken de beste medische diagnoses en behandelingen voor iedereen toegankelijk. De mobiele accommodatie heeft wereldwijd veel succes geboekt omdat het bestand is tegen bijvoorbeeld extreme klimatologische en infrastructurele omstandigheden en een slechte infrastructuur.

 

Over Siemens
Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt van intelligente, adaptieve infrastructuur voor vandaag en de toekomst. SI gaat de urgente uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aan door de verbinding van energiesystemen, gebouwen en industrieën. Klanten profiteren van een uitgebreid, compleet portfolio vanuit één hand – met producten, systemen, oplossingen en services van energieopwekking tot aan verbruik. Met een steeds verder gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI klanten succesvol te concurreren en de samenleving zich verder te ontwikkelen – en draagt zo bij tot de bescherming van onze planeet.

 

Lamboo Medical en Siemens Smart Infrastructure sluiten perfect aan met andere medische, mobiliteits- en hightechbedrijven op de Dutch Tech Campus zoals Siemens Mobility, Atos medical en Topcon Europe Positioning.

 

Over Dutch Tech Campus en Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. In het Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business.

 

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl.

Ga terug