PingProperties sluit een sale-lease-back overeenkomst met ABN AMRO

01-04-2016

PingProperties heeft voor het nieuwe fonds ‘PingProperties Corporate Office fund X’ overeenstemming bereikt met ABN AMRO N.V. over de aankoop van het ABN AMRO-kantoor aan de Daalsesingel te Utrecht. Het gebouw wordt hierbij langjarig teruggehuurd door ABN AMRO, waarbij het aan alle eisen van deze tijd voldoet en uiterst duurzaam is met energielabel A en het BREEAM very good certificaat. Totaal gaat het om 8.254 m² en 100 parkeerplaatsen.

 

Het gebouw is gelegen op een ‘prime’ locatie, direct naast het centraal station van Utrecht: het gebied dat door de gemeente volledig wordt vernieuwd en groener gemaakt. Sinds eind vorig jaar stroomt er na 40 jaar weer water door de Catharijnesingel, auto’s maken plaats voor wandelroutes langs het water en er komt ruimte voor horeca en winkels.

 

Het nieuwe fonds bestaat uit een select aantal deelnemers. Een van de fondsdeelnemers is PingInvestors. PingInvestors is een vaste mede-investeerder in een nieuw PingProperties fonds.

 

Voor deze transactie is PingProperties juridisch geadviseerd door Houthoff Buruma. ABN AMRO is juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en geadviseerd door JLL.

Ga terug