PingProperties sluit een sale-lease-back overeenkomst met ABN AMRO

01-04-2016

PingProperties heeft voor het nieuwe fonds ‘PingProperties Corporate Office fund X’ overeenstemming bereikt met ABN AMRO N.V. over de aankoop van het ABN AMRO-kantoor aan de Daalsesingel te Utrecht. Het gebouw wordt hierbij langjarig teruggehuurd door ABN AMRO, waarbij het aan alle eisen van deze tijd voldoet en uiterst duurzaam is met energielabel A en het BREEAM very good certificaat. Totaal gaat het om 8.254 m² en 100 parkeerplaatsen.

 

Het gebouw is gelegen op een ‘prime’ locatie, direct naast het centraal station van Utrecht: het gebied dat door de gemeente volledig wordt vernieuwd en groener gemaakt. Sinds eind vorig jaar stroomt er na 40 jaar weer water door de Catharijnesingel, auto’s maken plaats voor wandelroutes langs het water en er komt ruimte voor horeca en winkels.

 

Het nieuwe fonds bestaat uit een select aantal deelnemers. Een van de fondsdeelnemers is PingInvestors. PingInvestors is een vaste mede-investeerder in een nieuw PingProperties fonds.

 

Voor deze transactie is PingProperties juridisch geadviseerd door Houthoff Buruma. ABN AMRO is juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en geadviseerd door JLL.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten