PingProperties sluit huurovereenkomst met Lamboo Medical voor nieuwbouw bedrijfsruimte op de Dutch Tech Campus

02-08-2021

PingProperties heeft een langjarige huurovereenkomst met Lamboo Medical gesloten voor een te realiseren bedrijfsruimte op de Dutch Tech Campus. Lamboo Medical gaat voor haar Europese activiteiten en haar hoofdkantoor circa 13.500 m² bedrijfsruimte en 1.100 m² kantoorruimte huren. Lamboo Medical is marktleider in de ontwikkeling en bouw van innovatieve mobiele medische accommodaties zoals modulair verplaatsbare MRI, CT-scanners, Cath-lab, Mammografie en PET-CT-eenheden. Vanuit de hele wereld is er belangstelling voor de unieke medische accommodaties die worden voorzien van de nieuwste technologieën. Door de exponentiële groei verdrievoudigt Lamboo Medical haar productiecapaciteit in Europa terwijl de nieuwe gasloze huisvesting volledig past bij haar ambitie om in 2030 CO2-neutraal te kunnen produceren.

 

Joost Lamboo: “Ons duurzaamheidsprogramma richting 2030 kent grote en kleine stappen, dit is een grote stap voor de toekomst van Lamboo Medical”.

 

Met deze innovatieve oplossingen voor de medische zorg is Lamboo Medical een verrijking op de Dutch Tech Campus te Zoetermeer. Naar verwachting zal Lamboo Medical eind 2022 haar intrek nemen op de campus.

 

Ontwikkeling Dutch Tech Campus
Door het aantrekken van Lamboo Medical als huurder is de derde belangrijke stap in de ontwikkeling van de Dutch Tech Campus gezet door PingProperties. Het gebouw kwalificeert als een van de beste bedrijfsgebouwen aan de A12, mede vanwege haar ligging naast het station en direct aan de A12. Dit wordt kracht bijgezet door de hoogwaardige technische specificaties en hoge duurzaamheidambities. Eind 2020 committeerde Siemens Mobility zich reeds langjarig aan de campus. Daarnaast wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw voor Topcon Europe Positioning – een Japans hightechbedrijf op het gebied van positionering.

 

De komst van Lamboo Medical, Topcon Europe Positioning en de huurverlenging met Siemens Mobility zetten kracht bij de ambitie van PingProperties in het realiseren van een duurzame, toekomstbestendige campus voor bedrijven gericht op smart mobility, ICT en health care.

 

Over Lamboo Medical
Lamboo Medical is toonaangevend in de wereld van innovatieve medische accommodaties, het familiebedrijf is opgericht in 1957. Zij maken de beste medische diagnoses en behandelingen voor iedereen toegankelijk. De mobiele accommodatie heeft wereldwijd veel succes geboekt omdat het bestand is tegen bijvoorbeeld extreme klimatologische en infrastructurele omstandigheden en een slechte infrastructuur. Zo sluit Lamboo Medical aan op de Dutch Tech Campus met andere medische, mobiliteits- en hightechbedrijven zoals Siemens Mobility, Atos medical en Topcon.

 

Over Dutch Tech Campus en Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus is een thuisbasis voor nationale en internationale bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek. Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park te Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health care. In het Dutch Innovation Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis, door de synergie ontstaan innovaties en new business. Dutch Tech Campus omvat momenteel ca. 44.000 m² vastgoed in 10 gebouwen en breidt uit naar ca. 65.000 m² in 2022.

 

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl. Dutch Tech Campus maakt onderdeel uit van het Dutch Innovation Park, de komende jaren investeert de gemeente Zoetermeer fors in het Park en in de nauwe samenwerking.

Ga terug