PingProperties sluit huurovereenkomst met Provincie Groningen

10-02-2021

PingProperties heeft een nieuwe huurovereenkomst met Provincie Groningen gesloten voor 5 jaar. Provincie Groningen gaat circa 621 m² kantoorruimte huren op de 3e verdieping van het Cascade-complex aan de Emmasingel 4 te Groningen. De ruimte zal gebruikt worden door Groningen Bereikbaar en Regio Groningen-Assen (RGA).

 

Met deze verhuurtransactie wordt het leegstandpercentage binnen het PingProperties Corporate Office Fund IV naar 0% gebracht. De komende jaren wordt in de stad Groningen volop gewerkt aan de wegen en het spoor, waaronder de zuidelijke ringweg en het Hoofdstation. Groningen Bereikbaar zorgt voor goede informatievoorzieningen en afstemming van de verschillende projecten en zorgt tijdens deze periode met haar partners voor een goede bereikbaarheid van de stad. Het Cascadecomplex is centraal gelegen en goed bereikbaar met het OV en daarom een geschikte plek om te huisvesten. Ook voor RGA is dit kantoor een uitstekende locatie.

 

Samenwerkingsorganisaties
Groningen Bereikbaar werkt samen met het bedrijfsleven, de overheid en vele andere partners aan de bereikbaarheid van de stad tijdens de uitvoering van grote infrastructurele projecten. Deze samenwerkingsorganisatie bestaat uit de gemeente Groningen, de provincie Groningen, Rijkswaterstaat en ProRail. Regio Groningen-Assen (RGA) is een bestuurlijk samenwerkingsverband van zeven gemeenten en twee provincies in de regio Groningen-Assen. Deze overheden maken afspraken die over gemeente- en provinciegrenzen heengaan op het gebied van economie, wonen, mobiliteit en ruimtelijke kwaliteit. Zo werken ze samen aan een economisch sterke en goed bereikbare regio waar mensen prettig kunnen wonen, werken en leven.

 

Over het Cascadecomplex
Het Cascade-complex is gelegen op een unieke locatie direct naast het Centraal Station (Hoofdstation) van Groningen. Het complex is het grootste Rijksverzamelkantoor van Nederland en biedt huisvesting aan 17 verschillende rijksdiensten waaronder Rijksvastgoedbedrijf (RVB), UWV, Kadaster, Groninger Archieven en Agentschap Telecom. Ook is Solarfields er gevestigd. Door consistent beleid heeft PingProperties waarde toegevoegd aan het complex en met het uitrollen van het verduurzamingsplan hebben 2 van de 7 gebouwen Energielabel A gekregen, de rest volgt dit jaar. Hiermee creëert PingProperties een blijvend verschil voor betrokkenen.

Ga terug