PingProperties sluit huurovereenkomst met Provincie Groningen

10-02-2021

PingProperties heeft een nieuwe huurovereenkomst met Provincie Groningen gesloten voor 5 jaar. Provincie Groningen gaat circa 621 m² kantoorruimte huren op de 3e verdieping van het Cascade-complex aan de Emmasingel 4 te Groningen. De ruimte zal gebruikt worden door Groningen Bereikbaar en Regio Groningen-Assen (RGA).

 

Met deze verhuurtransactie wordt het leegstandpercentage binnen het PingProperties Corporate Office Fund IV naar 0% gebracht. De komende jaren wordt in de stad Groningen volop gewerkt aan de wegen en het spoor, waaronder de zuidelijke ringweg en het Hoofdstation. Groningen Bereikbaar zorgt voor goede informatievoorzieningen en afstemming van de verschillende projecten en zorgt tijdens deze periode met haar partners voor een goede bereikbaarheid van de stad. Het Cascadecomplex is centraal gelegen en goed bereikbaar met het OV en daarom een geschikte plek om te huisvesten. Ook voor RGA is dit kantoor een uitstekende locatie.

 

Samenwerkingsorganisaties
Groningen Bereikbaar werkt samen met het bedrijfsleven, de overheid en vele andere partners aan de bereikbaarheid van de stad tijdens de uitvoering van grote infrastructurele projecten. Deze samenwerkingsorganisatie bestaat uit de gemeente Groningen, de provincie Groningen, Rijkswaterstaat en ProRail. Regio Groningen-Assen (RGA) is een bestuurlijk samenwerkingsverband van zeven gemeenten en twee provincies in de regio Groningen-Assen. Deze overheden maken afspraken die over gemeente- en provinciegrenzen heengaan op het gebied van economie, wonen, mobiliteit en ruimtelijke kwaliteit. Zo werken ze samen aan een economisch sterke en goed bereikbare regio waar mensen prettig kunnen wonen, werken en leven.

 

Over het Cascadecomplex
Het Cascade-complex is gelegen op een unieke locatie direct naast het Centraal Station (Hoofdstation) van Groningen. Het complex is het grootste Rijksverzamelkantoor van Nederland en biedt huisvesting aan 17 verschillende rijksdiensten waaronder Rijksvastgoedbedrijf (RVB), UWV, Kadaster, Groninger Archieven en Agentschap Telecom. Ook is Solarfields er gevestigd. Door consistent beleid heeft PingProperties waarde toegevoegd aan het complex en met het uitrollen van het verduurzamingsplan hebben 2 van de 7 gebouwen Energielabel A gekregen, de rest volgt dit jaar. Hiermee creëert PingProperties een blijvend verschil voor betrokkenen.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten