PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met Siemens op de Dutch Tech Campus

03-03-2022

PingProperties heeft een langjarige huurovereenkomst met Siemens gesloten voor een nieuw te realiseren bedrijfsruimte op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Siemens Smart Infrastructure, een onderdeel van Siemens, zal een deel van zijn activiteiten onderbrengen aan de Werner von Siemensstraat 49, bestaande uit circa 4.500 m² bedrijfsruimte en 1.100 m² kantoorruimte. De oplevering staat eind 2022 gepland.

 

Siemens komt hiermee samen met Lamboo Medical in het nieuwbouwpand met een totale omvang van ca. 21.000 m². Met het huisvesten van deze twee toonaangevende namen in één pand worden synergievoordelen behaald; niet alleen worden systemen van Siemens, zoals MRI-scanners, geassembleerd in de medische accommodaties van Lamboo Medical, maar ook draagt de gebouwtechniek die gebruikt wordt bij aan de duurzaamheiddoelstellingen die in het Fit-for-55 programma van de Europese Commissie zijn vastgelegd. Met oog op de krapte op de arbeidsmarkt voor technici verwacht Siemens zich met de nieuwe locatie op de Dutch Tech Campus aantrekkelijker te positioneren richting jonge technici; zij kunnen onder meer in het gebouw stage lopen en hun loopbaan starten. Samenwerking met de Haagse Hogeschool, die ook op het terrein is gehuisvest, en andere opleidingen in de regio, is daarbij van groot belang. Dergelijke samenwerkingsvoordelen passen perfect bij de visie van de Dutch Tech Campus.

 

Over Siemens
Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt van intelligente, adaptieve infrastructuur voor vandaag en de toekomst. SI gaat de urgente uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aan door de verbinding van energiesystemen, gebouwen en industrieën. Klanten profiteren van een uitgebreid, compleet portfolio vanuit één hand – met producten, systemen, oplossingen en services van energieopwekking tot aan verbruik. Met een steeds verder gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI klanten succesvol te concurreren en de samenleving zich verder te ontwikkelen – en draagt zo bij tot de bescherming van onze planeet.

 

Ontwikkeling Dutch Tech Campus
Het voormalig Siemensterrein van 13 hectare is inmiddels herontwikkeld tot een levendige campus met een eigen identiteit en een consistente huurbezetting. Dutch Tech Campus omvat, inclusief de geplande uitbreiding, circa 70.000 m² vastgoed verdeeld over 11 gebouwen. Het is de thuisbasis voor gerenommeerde technologiebedrijven als Siemens, Yunex Traffic, Topcon Europe Positioning, Reconext, Lamboo Medical, Atos Medical en WS Audiology.

 

Over Dutch Tech Campus en Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. In het Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business.

 

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl.

Ga terug

Nieuws

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer

24-07-2023

PingProperties sluit overeenkomst met Schiphol Commercial voor hoteluitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  om te komen tot een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA), aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor circa 4.000 m2 v.v.o. waarmee het hotel circa 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Lees meer
Alle nieuwsberichten