PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met Siemens op de Dutch Tech Campus

03-03-2022

PingProperties heeft een langjarige huurovereenkomst met Siemens gesloten voor een nieuw te realiseren bedrijfsruimte op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Siemens Smart Infrastructure, een onderdeel van Siemens, zal een deel van zijn activiteiten onderbrengen aan de Werner von Siemensstraat 49, bestaande uit circa 4.500 m² bedrijfsruimte en 1.100 m² kantoorruimte. De oplevering staat eind 2022 gepland.

 

Siemens komt hiermee samen met Lamboo Medical in het nieuwbouwpand met een totale omvang van ca. 21.000 m². Met het huisvesten van deze twee toonaangevende namen in één pand worden synergievoordelen behaald; niet alleen worden systemen van Siemens, zoals MRI-scanners, geassembleerd in de medische accommodaties van Lamboo Medical, maar ook draagt de gebouwtechniek die gebruikt wordt bij aan de duurzaamheiddoelstellingen die in het Fit-for-55 programma van de Europese Commissie zijn vastgelegd. Met oog op de krapte op de arbeidsmarkt voor technici verwacht Siemens zich met de nieuwe locatie op de Dutch Tech Campus aantrekkelijker te positioneren richting jonge technici; zij kunnen onder meer in het gebouw stage lopen en hun loopbaan starten. Samenwerking met de Haagse Hogeschool, die ook op het terrein is gehuisvest, en andere opleidingen in de regio, is daarbij van groot belang. Dergelijke samenwerkingsvoordelen passen perfect bij de visie van de Dutch Tech Campus.

 

Over Siemens
Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt van intelligente, adaptieve infrastructuur voor vandaag en de toekomst. SI gaat de urgente uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aan door de verbinding van energiesystemen, gebouwen en industrieën. Klanten profiteren van een uitgebreid, compleet portfolio vanuit één hand – met producten, systemen, oplossingen en services van energieopwekking tot aan verbruik. Met een steeds verder gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI klanten succesvol te concurreren en de samenleving zich verder te ontwikkelen – en draagt zo bij tot de bescherming van onze planeet.

 

Ontwikkeling Dutch Tech Campus
Het voormalig Siemensterrein van 13 hectare is inmiddels herontwikkeld tot een levendige campus met een eigen identiteit en een consistente huurbezetting. Dutch Tech Campus omvat, inclusief de geplande uitbreiding, circa 70.000 m² vastgoed verdeeld over 11 gebouwen. Het is de thuisbasis voor gerenommeerde technologiebedrijven als Siemens, Yunex Traffic, Topcon Europe Positioning, Reconext, Lamboo Medical, Atos Medical en WS Audiology.

 

Over Dutch Tech Campus en Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. In het Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business.

 

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl.

Ga terug