PingProperties start pilot energiemanagement voor haar hotel ibis Styles Amsterdam Airport

22-04-2024

PingProperties is een pilot gestart om het energieverbruik van haar hotel ibis Styles Amsterdam Airport te optimaliseren richting Paris Proof in 2040.

 

Ondanks verbeteringen in de efficiëntienormen voor gebouwen, verspillen veel moderne gebouwen echter alsnog enorme hoeveelheden energie door suboptimale regeling van klimaatsystemen en een gebrek aan inzicht. Het hotel heeft een energielabel A, maar functioneert met een veel lager label.
Doel van deze pilot is daarom om aantoonbare reductie te realiseren van verwarmingskosten en energieverbruik, daarmee te gaan voldoen aan de eisen uit het Klimaatakkoord van Parijs (10% reductie van gas- en warmteverbruik) en tevens de harmonie te bewaren tussen energiebesparing en comfortbeleving van het gebouw. Dit is een van de doelstellingen die PingProperties in haar ESG-beleid heeft gesteld om gebouwen die worden aangekocht Paris Proof te transformeren.

 

Met het platform Brighter van Spectral Energy moet het hotel hyperefficiënt worden door AI voorspellende gebouwautomatisering inclusief machine learning, waarbij tevens rekening wordt gehouden met de weersvoorspelling. Overal in het gebouw zijn deze maand slimme meters geplaatst. “We kunnen de resultaten realtime inzien en hopen hiermee zulke positieve resultaten te behalen dat we ook andere gebouwgebruikers/huurders kunnen overtuigen om met ons hierin te gaan samenwerken, aldus Bram Harding – Managing Director Redevelopment“

Ga terug