PingProperties verduurzaamt Cascade Groningen naar A++/A+++

19-12-2022

PingProperties heeft onlangs de volledige verduurzaming van het Cascadecomplex aan het Cascadeplein 2 t/m 10 en de Emmasingel 4 in Groningen opgeleverd. Hiermee zijn 24.000 m² kantoorruimte en 5.000 m² archiefruimte geheel future-proof gemaakt. Door de renovatiewerkzaamheden zijn de energielabels voor drie gebouwdelen verbeterd naar A++ en A+++ voor de andere twee gebouwdelen. Hiermee wordt jaarlijks een aanzienlijke hoeveelheid CO2-uitstoot voorkomen.

 

De vijf gebouwdelen hadden energielabels variërend tussen E en C en vormden een van de laatste panden binnen de portefeuille van PingProperties die nog geen energielabel A hadden. PingProperties blijft steeds opnieuw verouderde gebouwen en gebieden transformeren met als doel deze een duurzame toekomst te geven.

 

In de afgelopen 8 maanden zijn de klimaatinstallaties van de gebouwen van het Cascadecomplex substantieel geüpgraded. In overleg met het RVB, gebruikers en aannemer Equans zijn tijdelijke maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de verduurzaming kon plaatsvinden, terwijl de gebruikers gewoon van hun werkplekken gebruik konden maken. Een unieke prestatie!

 

De omvang van de verduurzaming betrof het verwijderen van CV ketels en vervangen van luchtbehandelingskasten voor nieuwe, efficiëntere units. De nieuwe luchtbehandelingskasten zijn uitgerust met hybride warmtepompen en warmteterugwinningelementen. Daarnaast is de regeltechniek geheel vervangen zodat de nieuwe installaties zo effectief mogelijk worden ingezet. Eerder werd al de verlichting in het gehele complex vervangen voor duurzame LED verlichting.

 

“Middels de verbouwingen is het energieverbruik van het complex significant gereduceerd. Hiermee maken wij bestaand vastgoed geschikt voor een duurzame toekomst, aldus Wilson Wong – Redevelopment Manager bij PingProperties. Een toekomst waarin wij als maatschappij nog kritischer dienen te zijn over onze energieconsumptie. De ingrijpende vernieuwing is uitgevoerd met minimale overlast en minimaal verlies van comfort voor de dagelijkse gebruikers. Dit is mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking tussen het Rijksvastgoedbedrijf, PingProperties en hoofdaannemer Equans.”

 

Over het Cascadecomplex
Het Cascadecomplex is gelegen op een unieke locatie direct naast het Centraal Station van Groningen. Het complex is het grootste Rijksverzamelkantoor van Nederland en biedt huisvesting aan 14 verschillende rijksdiensten, waaronder het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), het UWV, Kadaster, Groninger Archieven en Agentschap Telecom. Ook is Solarfields er gevestigd. Hiermee is het Cascadecomplex 100% verhuurd.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten