PingProperties verduurzaamt Cascadecomplex in Groningen

07-04-2022

PingProperties is onlangs gestart met de verduurzaming van het Cascadecomplex aan het Cascadeplein 2 t/m 10 en de Emmasingel 4 in Groningen. Hiermee worden 24.000 m² kantoorruimte en 5.000 m² archiefruimte future-proof gemaakt. Eerder werd al de verlichting in het gehele complex vervangen voor duurzame LED verlichting. Na de renovatiewerkzaamheden hebben alle gebouwen van het Cascadecomplex een energie label A.

 

De gebouwen van het Cascadecomplex worden installatietechnisch substantieel geüpgraded. De verouderde CV ketels en de luchtbehandelingskasten worden vervangen voor nieuwe, efficiëntere units. De nieuwe luchtbehandelingskasten worden uitgerust met hybride warmtepompen en warmteterugwinningelementen. In samenwerking met hoofdaannemer Equans worden de renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, waarbij de gebouwen in gebruik kunnen blijven.

 

“Om de duurzaamheidsambities van het Rijk te realiseren, is er doorgaans sprake van een downtime van circa vier tot zes weken. In overleg met het RVB en haar gebruikers hebben we afspraken gemaakt om overlast te beperken en zijn we erin geslaagd om de downtime van de installaties te reduceren tot een exemplarische doorlooptijd van slechts 2 werkdagen, en dan uitsluitend voor de verwarmingsinstallaties. Alle overige installaties blijven middels mitigerende maatregelen functioneren, zonder een dag downtime. Hiermee stellen we het RVB in staat gewoon van haar kantoor gebruik te blijven maken tijdens de verduurzaming. Een uitstekend resultaat!”, aldus Bram Harding (Managing Director Redevelopment bij PingProperties).

 

Over het Cascadecomplex
Het Cascadecomplex is gelegen op een unieke locatie direct naast het Centraal Station van Groningen. Het complex is het grootste Rijksverzamelkantoor van Nederland en biedt huisvesting aan 14 verschillende rijksdiensten, waaronder het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), het UWV, Kadaster, Groninger Archieven en Agentschap Telecom. Ook is Solarfields er gevestigd. Hiermee is het Cascadecomplex 100% verhuurd.

Ga terug