PingProperties verduurzaamt kantoorpand aan de Oude Maasweg naar Energielabel A

28-01-2021

PingProperties heeft het kantoorpand aan de Oude Maasweg 2 in Rotterdam-Botlek verduurzaamd naar Energielabel A. Het resultaat van energielabel A is een aanzienlijke verbetering gezien het kantoorpand van 2.468 m² v.v.o. oorspronkelijk energielabel G had.

 

Het energielabel A is verkregen na het doorvoeren van substantiële verbeteringen. Het gebouw is installatietechnisch volledig geüpgraded. De CV ketels en de luchtbehandelingskasten zijn vervangen, ook de dakbedekking is vervangen waarbij de isolatiesterkte is verbeterd en er zijn PV panelen geplaatst. Verder is de verlichting in het gebouw vervangen voor duurzame LED verlichting. Deze verbeteringen hebben ertoe geleid dat het kantoorpand aan de Oude Maasweg nu energie label A heeft gekregen en daarmee future-proof is gemaakt. Mede hierdoor zijn er twee grote gerenommeerde bedrijven, werkzaam in de haven, gevestigd in het pand.

 

Duurzame business
Het verduurzamen van bestaande kantoren staat al jaren hoog op de agenda bij PingProperties. Gebouwen worden voorzien van energiezuinige verlichting, intelligente en energie-efficiënte verwarming, koeling, ventilatie en zonnepanelen. De kracht van duurzaamheid zit in de intensieve samenwerking tussen huurder en verhuurder, dit maakt deze verduurzamingstrajecten haalbaar en rendabel. De komende jaren zal PingProperties ervoor zorgen dat al haar gebouwen toekomstbestendig worden en blijven.

 

Over de Oude Maasweg
Het kantoorpand is een markant gelegen op een unieke plek in het havengebied van Rotterdam, centraal in ‘De Botlek’ en direct aan de Maas. De Botlek is een haven- en industriegebied dat zich kenmerkt door een specialisatie in de petrochemische industrie en tankopslagbedrijven. In de nabije omgeving zijn diverse vooraanstaande bedrijven gevestigd zoals ExxonMobil, Cargill B.V., Shell, Odfjell, VOPAK, Damen Shipyards en AKZO Nobel. Het kantoorgebouw is strategisch gesitueerd aan de A15 ten opzichte van het Havengebied en Rotterdam en ook Den Haag/Amsterdam is middels de verlengde A4 snel met de auto te bereiken. Door de ligging aan een havenhoofd is het gebouw dankzij aanlegsteigers voor de scheepvaart uitstekend bereikbaar.

Ga terug

Nieuws

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer

24-07-2023

PingProperties sluit overeenkomst met Schiphol Commercial voor hoteluitbreiding ibis Styles Amsterdam Airport

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  om te komen tot een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA), aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor circa 4.000 m2 v.v.o. waarmee het hotel circa 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Lees meer
Alle nieuwsberichten