PingProperties verduurzaamt Light Industrial Portfolio bij ABN AMRO

12-07-2022

Per 1 juli jl. heeft PingProperties een financiering afgesloten bij ABN AMRO voor haar Light Industrial portefeuille bestaande uit zo’n 16.500 m2 aan gebouwen. Met deze financiering zullen onder meer twee BOB Autowas vestigingen in Ridderkerk en Amsterdam Noord intensief worden verduurzaamd in haar energieverbruik. Dit nieuwe krediet is een voorbeeld van hoe partijen gezamenlijk duurzaamheidsambities kunnen realiseren. PingProperties werd bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff (juridisch) en RechtStaete (fiscaal).

 

BOB Autowas is sinds jaren gericht op verduurzaming van haar business. De afgelopen jaren heeft de autowas-onderneming een aantal innovaties ontwikkeld om hierin voorop te blijven lopen. Eén van de belangrijkste innovaties is een biologisch hightech waterrecyclingsysteem, waarmee meer dan 80% van het water in de wasstraten wordt hergebruikt.

 

Met de nieuwe verduurzamingsplannen die in samenwerking met PingProperties en ABN AMRO worden gerealiseerd, zal een groot deel van het energieverbruik van deze autowasstraten door groene energie worden opgewekt. In totaal zullen er 925 zonnepanelen worden toegevoegd aan de gebouwen, waarmee circa 430.000 kWh per jaar kan worden gegenereerd. Dit staat gelijk aan het gemiddelde energieverbruik van zo’n 145 huishoudens per jaar. Verwachting is dat het in de tweede helft van dit jaar zal worden opgeleverd.

 

Light Industrial Portfolio
PingProperties heeft in haar Light Industrial portefeuille een vestiging van Euromaster Bandenservice in Rotterdam Zuid, een Burger King in Schiedam, drie BOB Autowas vestigingen in Rotterdam (e.o.) en een onlangs verworven BOB Autowas in Amsterdam Noord gestructureerd. Deze assets kenmerken zich met sterke huurders die zich langjarig hebben verbonden met hun locatie en vastgoed.

 

BOB Autowas
BOB Autowas is marktleider in de Nederlandse autowas-industrie. De filosofie van BOB Autowas is gericht op kwalitatief en innovatief autowassen met focus op klantbeleving. Door de innovatieve systemen van BOB Autowas worden er op spitsuren maar liefst 250-300 auto’s per uur gewassen!

Ga terug

Nieuws

04-12-2023

PingProperties levert verduurzamingsproject op van hoofdkantoor Dunea Zoetermeer

PingProperties en Dunea hebben twee jaar geleden gezamenlijk plannen ontwikkeld om het energieverbruik van het kantoorgebouw te verduurzamen. In 2013 was het gebouw al volledig gestript en voorzien van nieuwe gevels wat resulteerde in energielabel A. Daarom was de focus voor PingProperties om te sturen op energiereductie binnen het gebouw. Er werden verschillende stappen genomen om energiereductie te bevorderen, waaronder het plaatsen van 168 zonnepanelen op het dak, het installeren van waterbesparende toiletten en het vervangen van alle verlichting door duurzame Ledverlichting. Als gevolg van deze maatregelen is het energielabel begin 2023 verbeterd naar A++.

Lees meer

30-11-2023

PingProperties heeft finale ‘go’ voor de herontwikkeling van winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht

PingProperties heeft de omgevingsvergunning voor winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht definitief verkregen. Nu de bezwaartermijn van 6 weken is verstreken kunnen de bouwplannen worden uitgerold. Ruim 2 jaar geleden is PingProperties gestart met het ontwikkelen van haar businessplan voor Carnisse Veste met als doel het winkelcentrum weer toekomstbestendig te maken. PingProperties is daarom zeer verheugd om dit nu naar de praktijk te kunnen brengen.

Lees meer

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer
Alle nieuwsberichten