PingProperties verduurzaamt Light Industrial Portfolio bij ABN AMRO

12-07-2022

Per 1 juli jl. heeft PingProperties een financiering afgesloten bij ABN AMRO voor haar Light Industrial portefeuille bestaande uit zo’n 16.500 m2 aan gebouwen. Met deze financiering zullen onder meer twee BOB Autowas vestigingen in Ridderkerk en Amsterdam Noord intensief worden verduurzaamd in haar energieverbruik. Dit nieuwe krediet is een voorbeeld van hoe partijen gezamenlijk duurzaamheidsambities kunnen realiseren. PingProperties werd bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff (juridisch) en RechtStaete (fiscaal).

 

BOB Autowas is sinds jaren gericht op verduurzaming van haar business. De afgelopen jaren heeft de autowas-onderneming een aantal innovaties ontwikkeld om hierin voorop te blijven lopen. Eén van de belangrijkste innovaties is een biologisch hightech waterrecyclingsysteem, waarmee meer dan 80% van het water in de wasstraten wordt hergebruikt.

 

Met de nieuwe verduurzamingsplannen die in samenwerking met PingProperties en ABN AMRO worden gerealiseerd, zal een groot deel van het energieverbruik van deze autowasstraten door groene energie worden opgewekt. In totaal zullen er 925 zonnepanelen worden toegevoegd aan de gebouwen, waarmee circa 430.000 kWh per jaar kan worden gegenereerd. Dit staat gelijk aan het gemiddelde energieverbruik van zo’n 145 huishoudens per jaar. Verwachting is dat het in de tweede helft van dit jaar zal worden opgeleverd.

 

Light Industrial Portfolio
PingProperties heeft in haar Light Industrial portefeuille een vestiging van Euromaster Bandenservice in Rotterdam Zuid, een Burger King in Schiedam, drie BOB Autowas vestigingen in Rotterdam (e.o.) en een onlangs verworven BOB Autowas in Amsterdam Noord gestructureerd. Deze assets kenmerken zich met sterke huurders die zich langjarig hebben verbonden met hun locatie en vastgoed.

 

BOB Autowas
BOB Autowas is marktleider in de Nederlandse autowas-industrie. De filosofie van BOB Autowas is gericht op kwalitatief en innovatief autowassen met focus op klantbeleving. Door de innovatieve systemen van BOB Autowas worden er op spitsuren maar liefst 250-300 auto’s per uur gewassen!

Ga terug