PingProperties verkoopt het duurzaam getransformeerde Trappenburch te Utrecht

06-10-2016

PingProperties heeft het in juli 2015 aangekochte gebouw Trappenburch, gesitueerd in het centrum van Utrecht, verkocht aan Quadoro Doric. Hiermee kijkt PingProperties terug op een geslaagd traject van intensieve verduurzaming en modernisering van het destijds verouderde pand, alsmede de betrekking van twee nieuwe huurders: TIAS en AOb. TIAS (School for Business and Society) huurt in totaal 2.505 m² kantoor en opleidingsplekken en 26 parkeerplekken. AOb (Algemene Onderwijsbond) huurt in totaal 3.828 m² kantoorruimte alsmede 10 parkeerplaatsen.

 

Energielabel A
De duurzame transformatie startte begin van dit jaar en heeft geresulteerd in een tweede toekomst voor Trappenburch, dat in 1974 gebouwd werd voor de Nederlandsche Bank en later verbouwd tot voormalig kantoorpand voor de Kamer van Koophandel. Het is inmiddels een modern pand dat verduurzaamd is van energielabel G naar A en een optimaal werkklimaat heeft voor haar huurders. Door reiniging van de gevels, vervanging van de kozijnen en raampartijen en de realisatie van een tweede entree, sluit ook de buitenkant van het gebouw nu goed aan op de omgeving en is daarmee een opwaardering van Wijk C (de buurt waarin het gelegen is).

 

Duurzaam vastgoed voor een rendabele toekomst
PingProperties heeft in de loop der jaren bewezen een scherpe blik te hebben voor kansrijke, rendabele revitalisaties. Ook bij de herontwikkeling van Trappenburch is gebleken dat het gebouw weer interessant en aantrekkelijk is geworden voor zowel huurders, kopers als omgeving.

 

Over Quadoro Doric
Quadoro Doric is portfolio manager voor de vastgoedfondsen AIF Vescore Sustainable Real Estate Europe.
Zij investeert in gebouwen met duurzame toegevoegde waarde voor haar klanten.

Ga terug