PingProperties verkoopt hoofdkantoor Belastingdienst aan Real I.S.

26-08-2010

PingProperties heeft de onvoorwaardelijke koopovereenkomst aangaande Het Boek te Amsterdam met de Duitse belegger Real I.S. ondertekend namens een van haar fondsen. Het prestigieuze kantoorgebouw zal 1 april 2011 worden geleverd.

 

PingProperties blijft verantwoordelijk voor het asset management van dit bijzondere gebouw. Enerzijds vanwege de goede relatie met de Rijksgebouwendienst en de brede contacten die PingProperties met de Staat der Nederlanden onderhoudt. Anderzijds vanwege de strategische keuze kwalitatieve, omvangrijke beeldbepalende gebouwen tot de portefeuille te laten behoren teneinde de belangen van de stakeholders nu en in de toekomst vanuit een gezonde verhouding te kunnen blijven waarborgen.

 

PingProperties heeft Het Boek recentelijk langjarig verhuurd aan de Rijksgebouwendienst. De Rijksgebouwendienst heeft de huurovereenkomst afgesloten ten behoeve van de Belastingdienst. In het imposante gebouw is het grootste Belastingkantoor van Nederland gevestigd.

 

Bij de verlenging van de huurovereenkomst is gekozen voor een innovatieve contractsvorm waarvan een Service Level Agreement integraal onderdeel uitmaakt. Hiermee is instandhouding van de gebouwkwaliteit langjarig gewaarborgd.

 

Een woordvoerder van PingProperties omschrijft het object als een ware landmark met een omvang van 40.000 m2 kantoorruimte, gelegen op de kantorenlocatie Teleport in Amsterdam. Het pand is direct zichtbaar vanaf de ringweg A10 en uitstekend bereikbaar per trein en metro. Station Sloterdijk is gelegen op een steenworp afstand van Het Boek.

 

Het betreft een verkoop vanuit het door PingProperties aangestuurde PingProperties Corporate Office fund I.

Ga terug