PingProperties verkoopt hoofdkantoor Belastingdienst aan Real I.S.

26-08-2010

PingProperties heeft de onvoorwaardelijke koopovereenkomst aangaande Het Boek te Amsterdam met de Duitse belegger Real I.S. ondertekend namens een van haar fondsen. Het prestigieuze kantoorgebouw zal 1 april 2011 worden geleverd.

 

PingProperties blijft verantwoordelijk voor het asset management van dit bijzondere gebouw. Enerzijds vanwege de goede relatie met de Rijksgebouwendienst en de brede contacten die PingProperties met de Staat der Nederlanden onderhoudt. Anderzijds vanwege de strategische keuze kwalitatieve, omvangrijke beeldbepalende gebouwen tot de portefeuille te laten behoren teneinde de belangen van de stakeholders nu en in de toekomst vanuit een gezonde verhouding te kunnen blijven waarborgen.

 

PingProperties heeft Het Boek recentelijk langjarig verhuurd aan de Rijksgebouwendienst. De Rijksgebouwendienst heeft de huurovereenkomst afgesloten ten behoeve van de Belastingdienst. In het imposante gebouw is het grootste Belastingkantoor van Nederland gevestigd.

 

Bij de verlenging van de huurovereenkomst is gekozen voor een innovatieve contractsvorm waarvan een Service Level Agreement integraal onderdeel uitmaakt. Hiermee is instandhouding van de gebouwkwaliteit langjarig gewaarborgd.

 

Een woordvoerder van PingProperties omschrijft het object als een ware landmark met een omvang van 40.000 m2 kantoorruimte, gelegen op de kantorenlocatie Teleport in Amsterdam. Het pand is direct zichtbaar vanaf de ringweg A10 en uitstekend bereikbaar per trein en metro. Station Sloterdijk is gelegen op een steenworp afstand van Het Boek.

 

Het betreft een verkoop vanuit het door PingProperties aangestuurde PingProperties Corporate Office fund I.

Ga terug

Nieuws

20-11-2023

PingProperties verlengt huurovereenkomst met Gall & Gall in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

PingProperties heeft onlangs het huurcontract van Gall & Gall (Ahold) langjarig verlengd. Het gaat om ca. 223 m² winkelruimte op de begane grond in de overdekte passage, gelegen aan de Van Beuningenhaven 9. Deze verlenging sluit goed aan bij de visie van PingProperties om huurders voor lange termijn te verbinden aan Carnisse Veste in Barendrecht.

Lees meer

26-09-2023

RVB verlengt huurovereenkomst en breidt uit in het Cascadecomplex te Groningen

PingProperties heeft met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een overeenkomst gesloten voor circa 13.500 m² in het Cascade-complex in Groningen. Naast de centrale locatie op het station en de gebouwbouwkwaliteit, is de verduurzaming een belangrijke reden voor het RVB om zich voor langere termijn aan het complex te committeren. Het gaat om de verlenging van de huurovereenkomst van circa 8.600 m2 kantoorruimte en 70 parkeerplaatsen aan het Cascadeplein 8-10 en de uitbreiding van circa 4.870 m2 kantoorruimte en 69 parkeerplaatsen gelegen aan het Cascadeplein 1-3. Hiermee is het Cascadecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

11-08-2023

PingProperties sluit nieuwe huurovereenkomst met foodretailer Eat Kip voor winkelcentrum Passage Schiedam

Onlangs heeft PingProperties een 5-jarige huurovereenkomst gesloten met foodretailer Eat Kip voor circa 200 m² bvo in winkelcentrum Passage Schiedam. Eat Kip gaat zich vestigen op zichtlocatie, in de kopunit direct bij de entree aan de Broersvest.

Lees meer
Alle nieuwsberichten