PingProperties levert nieuwbouw hal op voor Lamboo Medical en Siemens op Dutch Tech Campus in Zoetermeer

23-01-2023

PingProperties heeft onlangs het multifunctionele bedrijfsgebouw op de Dutch Tech Campus te Zoetermeer verkocht. Het betreft een object bestaande uit circa 21.000 m² dat wordt verhuurd aan Lamboo Medical (circa 15.500 m²) en Siemens (circa 5.500 m²).

 

Het bedrijfsgebouw is uiterst duurzaam, gasloos en geheel voorzien van vloerverwarming. Het gebouw kan daardoor, nu en in de toekomst, gebruikt worden in het volledige spectrum van bedrijfsruimte – van volledig geautomatiseerde logistiek tot aan fijnmazige productie van hoogwaardige componenten. Het duurzaamheidsthema was reeds onder de aandacht tijdens de voorbereidende werkzaamheden; het sloopafval van het voormalig Siemens-gebouw wat op deze locatie stond is gerecycled tot het puinbed waarop de nieuwbouw is gerealiseerd. Daarnaast zijn de gebouwvoorzieningen, waaronder zonnepanelen, energieopslag, laadinfrastructuur en energiemonitoring, vanuit hoge energiedoelstellingen ontwikkeld. Het gebouw is gebouwd conform BREEAM standaarden en voldoet aan de normen die vanuit de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) gesteld worden door de EU. Tevens is het de ambitie van Siemens om op het terrein een Smart Grid oplossing te implementeren, waardoor de uitstoot van broeikasgassen nog verder kan worden teruggebracht.

 

Maarten Matze, CIO PingProperties: “Wij zijn verheugd dat institutioneel kapitaal haar weg vindt naar de Dutch Tech Campus. Door de ontwikkeling en positionering van de innovatiecampus hebben wij de afgelopen twee jaar een sterke outperformance laten zien ten opzichte van de lokale markten – zowel op bedrijfsruimte als kantoorruimte. Hiermee maken wij onze merkbelofte –“creating a lasting difference” – wederom waar en wordt de prestatie door deze deal erkend door de kapitaalsmarkten.”

 

Koper werd geadviseerd door Nadorp Bedrijfsmakelaars (commercieel), Savills (technisch) en Loyens & Loeff (juridisch). Verkoper werd bijgestaan door Loyens & Loeff (juridisch) en Plan B (technisch).

 

Over Dutch Tech Campus en Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus is een thuisbasis voor nationale en internationale smart technology bedrijven die zich richten op het snijvlak van Communication, Mobility en E-health care. Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park te Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health care. In het Dutch Innovation Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis, door synergie ontstaan innovaties en new business.

 

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl.

Ga terug