PingProperties verkoopt Tango portefeuille

11-07-2018

PingProperties heeft onlangs haar Office Fund III (in de markt bekend als Tango portefeuille), verkocht aan een buitenlandse institutionele belegger.

 

De Tango Properties C.V. portefeuille bestaat uit 9 hoogwaardige kantoorgebouwen (totaal 60.000 m2) allen gelegen op sterke locaties van middelgrote steden, verspreid over Nederland (Maastricht, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem en Zwolle). De grootste gebouwen in portefeuille zijn verhuurd aan VodafoneZiggo, Heijmans, Deloitte en AKD.

 

Duurzaam en langjarig verhuurd
PingProperties kocht de portefeuille in 2010 met als doelstelling gebruik te maken van het destijds aankomend herstel van de markt. Vanaf de acquisitie van het fonds heeft PingProperties zich ingezet voor het op- en uitbouwen van de relatie met bestaande huurders en verduurzaming van de gebouwen. Dit heeft geleid tot een sterke bezettingsgraad en relatief lange gemiddelde looptijd van de contracten (7 jaar). Voorts zijn er goede prestaties op het gebied van duurzaamheid behaald (energielabel B). Met deze inspanningen heeft PingProperties optimaal ingespeeld op deze exit.

 

PingProperties werd in deze transactie geadviseerd door Savills en DLA. De koper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en DFLS.

Ga terug