PingProperties verlengd financiering met NIBC voor winkelcentrum Passage Schiedam

20-04-2023

PingProperties heeft, namens Daily Convenience Center III, de financiering verlengd met NIBC voor winkelcentrum Passage Schiedam, gelegen in het centrum van Schiedam. Deze verlenging stelt PingProperties in staat haar assetmanagement strategie voort te zetten.

 

Strategie PingProperties convenience retail
PingProperties investeert in convenience retail in stadsdeelcentra. En gelooft in een strategie met een sterke huurdersmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Het concentreren van een completer aanbod voor dagelijkse aankopen en het toevoegen van sterke ketenbedrijven gefocust op aanvullend aanbod, local heroes en maatschappelijke voorzieningen, zal leiden tot een betere prestatie van een winkelcentrum. PingProperties voorziet een aanzienlijke groeipotentie voor winkelcentrum Passage Schiedam.

 

Ontwikkeling verzorgingsgebied
Schiedam ondergaat een exponentiële groei. De komende jaren komen er duizenden woningen in verschillende segmenten bij. Er worden grote investeringen door gemeente en rijksoverheid gedaan om de leefbaarheid nog aantrekkelijker te maken. Momenteel heeft Schiedam ongeveer 79.000 inwoners, met een gemiddelde jaarlijkse bevolkingsgroei van circa 16% in de komende 10 jaar, waarmee het aantal inwoners naar ongeveer 91.500 zal stijgen.

 

Daily convenience Passage Schiedam
Winkelcentrum Passage is prachtig gelegen in het historische centrum van Schiedam en is het grootste en oudste overdekte winkelcentrum van deze stad. In het winkelcentrum zijn ca. 68 winkels gevestigd verdeeld over een begane grond en drie etages. Het heeft een oppervlakte van ca. 18.300 m² VVO. Tevens beschikt het complex over een vijflaagse parkeergarage met 280 parkeerplaatsen. Wekelijks trekt Passage Schiedam 62.700 bezoekers met Hema, Action, Bristol, H&M en Nelson als top-5 huurders. Voor de dagelijkse boodschappen is er een Dirk Supermarkt om de hoek van de Passage gevestigd.

 

Savills was betrokken als taxateur en Loyens & Loeff stond PingProperties juridisch bij.

Ga terug